Modemagasinet Trenden

Trenden går mod flere gyngestole i de moderne hjem

Gyngestole ses oftere i det moderne hjem nu om stunder end tidligere.

Selvom den første person, du nok kommer til at tænke på, når du ser en gyngestol, er din bedstemor eller bedstefar, så er gyngestolen faktisk et møbel for alle. Selv små børn kan have glæde af at gynge i stolen.

Stolen har fastholdt sin popularitet gennem tiderne. Du kan måske undre dig over, hvordan den kan passe ind i den moderne indretning.

Faktisk har flere producenter og møbeldesignere revolutioneret stolens design i den seneste årrække således, at forskellige modeller af stolen passer godt ind i det moderne interiør. At stolen indgår som del af en ny trend for indretningen af det moderne hjem, kan der ikke være tvivl om.

Det ser vi mere på her

Et kort overblik over gyngestolen historie

De første folk, der udviklede gyngestolen i den form, som vi kender den i dag, kendes ikke, men ifølge flere forskellige kilder på internettet, blev stolen opfundet i Amerika i det 18. århundrede.

Ideen om en gyngende stol kom sandsynligvis fra vuggen og fra de første simple gyngestole fra det 17.

århundredes Europa. Her var meder blevet føjet til en almindelig stols ben for at få stolen til at gynge, og herved blev den allerførste, simple gyngestol udviklet. Siden da er gyngestolen blevet et populært møbel, som dog i lang tid først og fremmest er blevet forbundet med ældre mennesker.

Du har garantet set en gammel dame i en gyngestol i en film eller et tv-show, hvor hun fortæller historier om sit livs ungdom. I flere fantasyfilm er det også en forholdsvis almindelig scene med en gammel dame eller mand, der fortæller historier til børnene.

Derfor er forestillingen hos mange folk, at stolen er et foretrukkent møbel blandt de ældre, men sandheden er, at gyngestolen er for alle

En gyngestol i moderne design passer godt til den moderne indretning

En flot og smart gyngestol skaber et statement om din personlighed, er toneangivende for indretningen og bringer samtidig karakter til rummet.

En indbydende og behagelig indretningsstil i dit hjem kan gøre din stue til et endnu mere fantastisk sted. Det forbedrer atmosfæren og stemningen og gør stuen endnu mere afslappende at opholde sig i. Der er masser af gyngestoldesigns, som du kan overveje til dit moderne interiør. Hvis du tror, ​​at din forældede gyngestol er helt ubrugelig, tager du fejl.

Producenter og møbeldesignere har som sagt forbedret designet af gyngestolen, så mange modeller i dag tager sig rigtigt godt ud i stuen i de fleste moderne hjem. Den moderne gyngestol er designet til total afslapning og reduktion af stress. Uanset om det er de rolige og rytmiske gyngende bevægelser eller om det er det, at man holder fokus på at holde stolens gyngen i gang, så skaber stolen en fredelig sindsstemning og tilfører en beroligende effekt til både sind og sjæl

Forskellige designs af den moderne gyngestol

Hvis det originale design af gyngestole er bedst til udendørs brug, så kan den moderne stol med fordel stilles i ethvert rum inde i huset.

Hvor du kommer til at placere stolen, dikteres af den størrelse, det design og det materiale, som du vælger stolen i.

Den moderne stol eller retrogyngestol kan også tjene som dekorative møbler, der fremhæver din smag, eller kan udgøre det vigtigste element i dit hyggelige læsehjørne. Den klassiske victorianske stol eksisterer eksempelvis stadig og kan tilføjes dit moderne interiør som et smukt retromøbel. Du kan også investere i stole af dansk design som en Wegner-stol eller en Børge Mogensen gyngestol, som den dag i dag er verdensberømte klassikere. Hvis du foretrækker en usædvanligt udseende gyngestol med en fantastisk silhuet, kan du tilmed bruge denne stol som en skulptur i et hjørne af rummet.

Dette kunne eksempelvis være den berømte Stingray stol eller Voido-stolen fra Magis. At trenden indenfor indretningsmoden lige nu har større fokus på gyngestole, kan blandt andet ses ud fra det stadigt større antal af forskellige stole, som kan fås hos de store møbelhuse som IKEA og ILVA.

Gyngestolen har eksisteret i hundredevis af år og tendensen er, at stolens renæssance i den moderne indretning vil gøre stolen til et hyppigere syn i de danske hjem. God gyngen!

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt