Modemagasinet Trenden

Trenden fortsætter: Vi er mere og mere online

Vores bedste ven; du har den altid inden for rækkevidde, og hvis du ikke ved, hvor den er, bryder verden sammen. Mobilen er de flestes kærestes eje, og sådan har det snart været i 30 år.

Da Apple med den første smartphone tog scenen, ændrede vores vaner sig drastisk, og dette oplever vi stadig. I en undersøgelse fra 2015 af Gallup havde fire ud af fem danskere en smartphone. Nogle har endda mere end en, da både arbejdet, men også det private, skal dækkes. Og vi elsker det faktum, at vi kan arbejde og kommunikere hvor som helst og når som helst.

Dagens teknologi skaber nye muligheder, og for de fleste får denne førsteprioritet. Den populære frase ”Always On 24/7” er i de flestes tilfælde bogstavelig ment: du kan komme i kontakt alle døgnets timer med hvem du end vil komme i kontakt med, men dette gælder ikke kun at ringe eller chatte, men via alle de forskellige apps, som markedet byder på.

En undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA viser, at 8 ud af 10 danskere altid er online.

Grænserne mellem job og fritid er blevet fladet ud, da du når som helst, mens du burde læse referatet af gårsdagens møde, med venstre øje kigger på et billede af din vens hund, som du ser på Snapchat. For de fleste fik man en helt ny afhængighed, som man ikke havde med den gamle telefon, som var sat ind i en stikkontakt: batterilevetid. Din kontakt med omverdenen er afhængig af, at din mobil har strøm, og man kan måske gå hen og blive rastløs, når vores elskede legetøj slukker og ikke vil tænde igen.

Markedet ændrer sig ud fra vores behov, og dette kan man også tydeligt se her.

I dag kan man nemlig få ekstra batteritid, nemlig ved at købe en powerbank.

For kvinder passer den perfekt i tasken, og man kan endda få en til de, som foretrækker at have den i lommen af bukserne eller jakken. Med ekstra batterilevetid har vi ekstra tid online, og selvom mange smartphones kun holder en halv dag, hvis man bruger den jævnlig, kan vi med en powerbank være online hele døgnet uden at bekymre os om, at den skulle slukke.

Mens vi måske gik og troede, at sms, e-mail og opkald var det eneste, som skulle holde os i kontakt med vores venner og familie, så stopper udviklingen ikke der.

Med de mangle muligheder for hurtig og billig internet udvides vores måder, hvorpå vi skriver, snakker og deler billeder også.

Måske har du allerede ændret din morgenrutine til at skulle tjekke forskellige apps igennem for nyheder og alskens opslag, inden du rejser dig fra sengen. Mens dette er en dejlig form for digitaliseret frihed, kan det for mange andre være et rigtig stort problem, som man skal være opmærksom på at respektere.

Du kender sikkert det lille *pliiiing*, som du hører efter du er gået i seng, hvorefter lyset i mobilen tændes.

Er det et nyt tweet? Måske en besked fra en bekendt? Eller et sjovt billede på snapchat? Uanset hvad, så bliver du nødt til at tjekke det. Vi er nået til et punkt, hvor de færreste kan huske, hvordan livet var før den online hverdag overtog vores liv.

Vi får vores nyheder når de bliver lagt ud på nettet, og vi kan snakke med vores venner, som sad de i samme rum. Vi kan dele minder og billeder af lækkert mad og på den måde dele vores liv med de, som vi gerne vil dele det med. Alt i alt er vores brug af den online verden ændret og bliver stadig ændret, og spørgsmålet er egentlig bare, hvornår vores behov ændres eller hvorledes vores muligheder i fremtiden bliver ændret og nytænkt

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt