Modemagasinet Trenden

Trend: Flere søger forebyggende parterapi

Vi bliver igen og igen kåret som verdens lykkeligste folk. Derudover er vi også et af de lande i verden, hvor tilliden til hinanden som mennesker er højest, hvilket er en vigtig faktor for livskvalitet og trivsel.

Desværre har vi også en anden rekord her i Danmark; nemlig skilsmisseprocenten.

Vi har endda lige slået vores egen rekord igen og ligger nu på 50,8% (Danmarks Statistik, 2017). Det er både dyrt og smertefuldt at blive skilt – både for parret, for parrets børn og for samfundet.

Derfor er det gladelig, at flere parterapeuter landet over nu melder om en ny spirende trend. Flere af de parterapeuter, vi har talt med, oplever at flere par henvender sig med ønske om parterapi, selvom de ikke aktuelt står i en krise eller et akut behov.

Flere par, overvejende i den yngre ende af spektret, ønsker at forstå deres relationer og deres reaktioner overfor hinandent inden det går så galtt at det kan være svært at tale om, og måske umuligt at mødes ordentligt i igen. Heidi Agerkvist, som er psykolog og parterapeut i Århus, oplever også trenden i sin klinik.

”Jeg får stadig flest henvendelser fra par, hvor det har akut eller meget akut karakter, men jeg oplever også flere og flere henvendelser fra par, der siger ”Vi har det godt, og det vil vi gerne blive ved med at have. Vil du hjælpe os med det?” Og det vil jeg selvfølglig gerne”. Hvad grunden til denne nye trend er, er der endnu ikke nogen, som har undersøgt til bunds.

Noget kunne tyde på at det tabu, der har været og til dels stadig er omkring det at søge hjælp hos psykologer eller andre terapeuter bliver stadigt mindre.

Heidi Agerkvist peger også på en anden mulig grund: ”De par der indleder ægteskab i dag, har for manges vedkommende en skilsmissehistorie med sig fra deres egne forældre. En del af de historier bærer meget smerte, savn og dilemmaer.

Jeg møder stærke ønsker om ikke at sætte egne børn i samme svære situation, som de selv har oplevet, og som for mange stadig aktuelt fylder, når begge bedsteforældre fx ikke kan være i stue sammen til børnefødseldage. Der er en stor motivation for at gøre det bedre, og en villighed til at se på sin egen rolle i det fællesskab, som et parforhold er.

  Jeg hilser trenden meget velkommen. Dels er det et virkelig godt udgangspunkt for det parterapeutiske arbejde, og vi når derfor ofte langt på få samtaler.

Og dels synes jeg der er al ære og respekt værd, at tage sig selv, sin partner og sit parforhold så alvorligt, at man vil investere i det tidligt for at langtidssikre det”. Står du i en situation, hvor du har brug for parterapi, eller gerne vil gøre hvad du kan nu for ikke at få alvorligt brug for det senere, så husk at sikre dig, at den terapeut du opsøger har en parterapeutisk efteruddannelse. Parterapi er en meget anderledes disciplin end individuel terapi, så sørg for at vælge en parterapeut, der kan det håndværk, så det bliver en god og hjælpsom oplevelse for jer og jeres vigtige relation. Herfra glæder vi os over at trenden om at passe på sit parforhold breder sig. Kærlighed kan ingen jo ikke få for meget af

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt