Tangles - den nye trend blandt skolebørnene

Tangles - den nye trend blandt skolebørnene

Det er ikke mere end nogle måneder siden, at fidget spinners blev populære overalt i verden. Det lille, afstressende legetøj har haft kæmpe succes også på det danske marked, og derfor kommer der kun flere og flere lignende stykker legetøj. Man kan få fidget ringe, fidget cubes, happy cubes osv.

– men den helt nye trend blandt især skolebørn er de såkaldte tangles.

Det er små, bevægelige og farvede led sat sammen, så de danner en mærkelig, foranderlig form.

Tangles er bygget på ideen om bevægelse, der forsætter og forsætter i uendelighed.

De er sjove at dreje rundt på, og de kan bøjes til forskellige former. Tangles kommer desuden i mange forskellige farver og mønstre, der gør dem mere underholdende og stimulerende for sanserne at bruge.

Modsat de roterende fidget spinners, der godt kan larme lidt når de bliver snurret rundt, er tangles et lydløst legetøj. Af den grund er de perfekte for skolebørn at tage med i klasselokalet og bruge under undervisningen

Tangles er terapeutiske

Det lille, farverige stykke legetøj skal ikke undervurderes. I virkeligheden er det måske forkert at kalde det for legetøj, for det har så mange andre egenskaber end bare underholdning.

Tangles virker terapeutiske og beroligende på grund af konceptet omkring det uendelige og kontinuerlige.

Tangles kan bruges af både voksne og børn, og de er især egnet til at have med i skoletasken, hvis man har problemer med at koncentrere sig i timen.

Brug af en tangle styrker ens koncentrationsevne. For skolebørn er der et kæmpe fokus på indlæring hele tiden, og det er ikke let for alle at tilpasse sig den måde, der bliver undervist på.

Derfor kan der for nogle børn godt være et behov for at have noget i hænderne.

De motoriske færdigheder bliver udfordret, når man leger med en tangle, og således hjælper legetøjet med at komme af med rastløshed og nervøs energi i kroppen. Så kan man meget bedre fokusere og lytte i timen.

Samtidig kan tangles også forbedre de kognitive funktioner, de mentale processer i vores hjerne, som gør at vi kan løse problemer, tænke og interagere med verden. Her er der altså både tale om hukommelse, koncentration og opmærksomhed, hvilket gør at lærere kun kan sætte pris på, at tangles bruges i klasselokalet

Er tangles kun for børn?

Der er som nævnt mange fordele ved at drage tangles ind i undervisningen, men tangles skal ikke nødvendigvis bruges af børn og skolebørn.

Voksne med fx koncentrationsbesvær vil også kunne koncentrere sig bedre med en tangle i hænderne. Hvis man altid finder sig selv med en klikkende kuglepen i hånden, kan tangles derfor være et bedre og et mere lydløst værktøj.

Hvis man prøver at stoppe med at ryge, er en tangle uvurderlig til at aflede opmærksomheden fra trangen til at ryge.   

Du kan se mere på webshoppen Vicca.dk hvor du kan købe tangles - her finder du et stort udvalg af tangles, både til de små og til de voksne

Relaterede indlæg: