Modemagasinet Trenden

Sådan her klæder du dig rigtig ud fra din kropstype

Skønhedsidealet for moderne kvinder er ret ofte umenneskelige og stiller ret høje krav til en kvinde om, hvordan hun ser ud.

Ikke nok med at et slank sexet look sender signal om skønhed, det er også et udtryk for, at man lever rigtigt, sundt og er i kontrol.

Vi kan ikke alle være super tynde, slanke og ligne topmodeller, men vi kan trods alt fremhæve vores bedste sider på bedste måde, med hvordan vores påklædning ser ud. Du finder her råd til at hvordan du klæder dig bedst.

En kvindes kropstype kan deles op i 5 forskellige typer, som vil være disse:

 • Æble formen med bred talje, smalle skuldre og slanke lår.
 • Pære formen med brede hofter, lår og smalle skuldre.
 • V form med brede skuldre og smalle hofter.
 • Timeglas formen med store bryster, brede hofter og small talje.
 • H form som er uden markeret talje overhovedet.

Moden skifter hele tiden og ofte ændrer den til, at skulle passe forskellige dele af kroppen, som skal fremhæves. Den ene gang er det skuldrene, som skal fremhæves, den næste dag er det numsen eller måske overkroppen, som skal vises.

Det er ikke altid at forskellige tøjdele passer os alle sammen, da vi er skabt forskelligt og som sådan vil nogle ting se forskelligt ud på os, alt afhængig af kropstypen vi nu har.  

 • V-Form

  Hvis man har smal hofte, brede skuldre og som regel store bryster, er man v formet. Dette gør, at du kommer til at se meget større ud, end du egentlig er og kunsten her er at fremhæve din lille numse, smalle hofter og dine ben. Du skal skabe en balance mellem underkroppen og overkrop på en feminin måde. Vælg tøj som helst har en dyb v-hals til, at få din barm til at se mindre ud. Tilsæt noget mønster til at fange blikket. Brug stramme dame jeans til at fremhæve din numse, og undgå altid at gå med vide bukser, da sådanne vil få dig til at fremstå større, end du er. Det samme gør sig gældende med store trøjer som f.eks. striktøjer, der gør din overkrop endnu større, ligesom stropper nok også er bedst at undgå, da det får blikket til at se på dine skuldre.

  Pære Form

  Problem området for en kvinde med pæreform er numse og lår. Du skal fjerne opmærksomheden fra dette område ved at fremhæve overkroppen.

  Her er det såmænd lige meget om du har et stort eller lille brystparti, for overkroppen skal have alt opmærksomhed.

  Indenunder din jakke skulle du bruge en let bluse med god halsudskæring, som tiltrækker opmærksomheden. Tilføj bukser med bredde i benene, så det falder løst over dine lår og ingen sidelommer, da disse vil skabe et bredere billede af din krop

  Æbleformet

  Hvis du er æbleformet, er det du skal gøre, at fremhæve dine ben, arme og din barm og målet med tøjet må være, at skabe nogle lodrette linjer i tøjet der gør, at maven ikke bliver fremhævet mest, da denne jo er hvad vi skal neddæmpe. Du kan få denne effekt med en bluse, som du har løst om maven og som er lang nok til at dække maven. Øverst skal blusen så tiltrække opmærksomheden med en dyb udskæring og toppen må gerne sidde tæt om dit brystparti. Krydrer det med nogle smarte detaljer, der fanger blikket. Du må aldrig vælge stramme bluser, toppe eller T-shirts, for man vil kunne se eventuelle mavedeller i sådan en. Vælg et par bukser som hverken er lav- eller høj taljet og har en bred linning.

 • Del på facebook
  Facebook
  Del på twitter
  Twitter
  Del på pinterest
  Pinterest
  Del på reddit
  Reddit
  Del på email
  Email

  Fik du læst...?

  Tjek også disse spændende indlæg ud:

  den perfekte kop kaffe

  3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

  Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

  Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

  Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

  Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

  Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

  Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

  Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

  Nu er danskerne begyndt at rejse igen

  Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

  Webshop med udsalg og billige kjoler.

  Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt