Sådan finder du en flot kjole til juleaften til både piger og damer

Julen er en vigtig, hvis ikke den vigtigste, højtid for mange danskere, og det er der flere oversager til. For mange er julen den højtid, hvor man samles hele familien, ligger gamle problemer og lignende bag sig og fokusere på hyggen. Derfor er det også vigtigt, at julen er som den altid har været for mange mennesker.

Det er derfor også vigtigt at man ser godt ud til julemiddagen og aftenen. Derfor kan du i denne artikel læse lidt om julekjoler, både til børn og kvinder. Så kan du blive lidt klogere på, hvad du skal have på til den kommende julefest, som er tættere på end den måske føles. 

Forbered dig i god tid 

Vi kender alle det, at en stor dag nærmer sig, men at man ikke får gjort noget ved forberedelsen. Det ender ofte med, at man står i sidste øjeblik og prøver at bestille tøj, som sjældent når at komme hjem og lignende. Derfor er det vigtigts t man forbereder sig i god tid når det kommer til jul, så man ikke står den 23 december og ikke ved hvad man skal tage på. Især op til jul er det vigtigt, at man forbereder sig i god tid, da det kan være svært at få bestilt noget hjem i sidste øjeblik, på grund af det store pres på postvæsenet.

Det kan derfor være en god ide at forberede sig i november, hvis ikke allerede i oktober, og begynde at kigge på julekjoler allerede der, selvom det kan føles som om at jule er langt væk på disse tidspunkter. På den måde sikrer man sig, at der er et mindre stressmoment på selve dage, hvor der ellers i forvejen er nok ting at være stresset over. 

Klassisk, sjov eller til særlige lejligheder? 

Der er mange forskellige julekjoler til mange forskellige begivenheder. Julen er som bekendt ikke kun den 24 december, men også en hel måned op til og ofte dagene efter også. Der er også mange forskellige begivenheder i julen, såsom julefrokoster i firmaet, juleaften og julefrokoster med familien. Alle disse begivenheder kalder på forskellige påklædning, så man kan med fordel overveje at anskaffe sig en kjole der passer til disse forskellige begivenheder. 

Eksempelvis kalder julefrokosten med arbejdet på en lidt mere sjov og klassisk kjole, som man ude ser godt ud i, men som man også kan gøre sig lidt sjov i. De klassiske julefarver er naturligvis røde og hvide, hvilket passer perfekt til firma julefrokosten. Denne type julefrokoster er også berygtede for, at kolleger kommer tættere på hinanden.

Derfor kan man også overveje hvilke signaler kjolen skal sende. Eksempelvis hvis man har en kæreste eller er gift kan man med kjolen signalere, at man ikke er interesseret i andre, men hvis man er single kan man med kjolen eventuelt signalere, at man er interesseret. Man kan også, hvis man vil passe endnu mere til temaet vælge en kjole med julemotiv, som slikstokke eller lignende. 

Kjoler til familiesammenhæng 

Sele juleaften inviterer naturligvis til en anden dresscode. Her jo kjolen godt være mere klassisk, mindre udfordrende, formel men stadig afslappet. Man vil gerne være pæn juleaften, men man vil heller være for overdressed, da man kun skal være sammen med sin familie. Det er lidt forskelligt hvordan folk holder jul. Hos nogen er der hele familien og en fest på 30 mennesker, hvor det hos andre kun er det absolut nærmeste familie og man kun sidder 6-7 mennesker om bordet.

Lige meget hvilken type fest man holder kan man tage en pæn kjole på, som man føler sig tilpas i og som er rar at have på hele aftenen. Det handler nemlig om at finde balancen mellem behag og flot. 

En farve, som er oplagt til denne sammenhæng er Bordeaux. Denne lidt mørkere nuance af rød udstråler en lidt mere afslappet form for klasse, mens lysere nuancer af rød, godt kan være meget prangende. 

Når det kommer til kjoler til familiejulefrokoster handler det om ikke at være for overdressed. Disse fester er typisk meget uformelle og det handler om at have noget behageligt på frem for at skulle vise sig frem. Derfor kan man til denne type fest overvejer t finde en kjole som man synes er behagelig, måske endda med et julemotiv. Det handler nemlig om, at man skal vise noget hygge frem for at vise sin krop eller se godt ud. Familiejulefrokoster står nemlig typisk i familiehyggens tegn før noget andet. 

Julekjoler til børn 

Det er ingen hemmelighed, at juleaften først og fremmest er en børnefest. Det er derfor også vigtigt, at børnene har noget tøj på som de synes er både pænt og behageligt. Man kan måske bøje sig lidt mere for børnenes ønsker end man normalt ville gøre, og købe noget til dem, som de ellers ikke ville have på til hver dag.

Det kunne eksempelvis være, at din pige vil have noget med tyl eller glimmer, hvilket man kan overveje, fordi det er jul. Når det kommer til børnene juleaften handler det om at give lidt længere snor end man normalt ville og måske bøje regler hist og her, så de kan få en god aften, og det gælder også påklædning og julekjoler. 

Man kan også vælge noget, som er både hyggeligt og pænt og som barnet kan have på i andre sammenhæng også. Når det kommer til børn er det nemlig ikke sikkert, at barnet kan passe den samme kjole næste år, og det er synd at en kjole skal gives videre efter kun at have været på en gang.

Det er dog altid vigtigt, at tage barnet med på råd, når der skal købes tøj, eftersom børn kan udvikle deres egen smag og stil på denne måde. Man kan naturligvis godt foreslå ting, men det er vigtigt, at barnet også har noget at skulle have sagt og har en stemme når det kommer til at vælge tøj. 

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge

Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold: Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Når julegaveræset rigtig går i gang, så er der mange, der nok godt kan opleve lidt sved på panden. Der er nemlig mange, som har en masse gaver, der skal købes ind, inden juleaften nærmer sig, og det vil man jo helst gerne gøre så nemt, hurtigt og billigt som muligt. Nemt fordi det godt

kvinder køber tøj

Hvad har danske kvinder i fokus, når de køber nyt tøj?

Det er ikke alle kvinder, der har det samme i fokus, når de køber nyt tøj. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der går igen. En stor del af danske kvinder har nemlig fokus på de samme ting. Er du i tvivl om, hvad der egentlig er i