Overvejer du kviklån til nyt tøj? Dette skal du være obs på inden du låner

Synes du tøjskabet mangler et makeover? Savner du pengene til en ordentlig shoppetur? Måske trække sydens varme himmelstrøg i dig? Det kan i sådan et tilfælde være rigtig fristende at tage et lån til eget forbrug. En kviklån er den hurtigste vej til at få flere penge på lommen, og på den måde kan du hurtig komme ud og rippe tøjbutikkerne for det nyeste trendy modetøj.

Meeen er det nu en god ide? Kviklån kan være en farlig størrelse, især når det kommer til at låne til forbrug. Hvis du står på et overvejelsesstadie lige nu, og er lidt usikker på det næste skridt i forhold til at låne penge, så læs med i denne artikel. Her vil vi snakke lidt om kviklån, hvordan det fungerer og hvad der er det smarteste at gøre.

Når budgettet halter

Det er træls at se minusser på kontoen. Det er irriterende, når man ikke har friheden til at shoppe den nye kjole, købe sig en lækker charterferie eller tage ud på en hyggelig middag med veninderne. Selvom du arbejder hårdt og sparer på pengene, så kan budgettet godt komme til at halte.

Ofte er vi nødt til at sætte en stopper for os selv, og forsøge at ignorere hverdagens fristelser, fordi vores penge simpelthen ikke rækker til det. Det er her, hvor løsningen som kviklån kommer på banen. Med et kviklån kan du pludselig få fyldt op på bankkontoen og få råd til alt, hvad hjertet begærer. Men er det egentlig det smarteste at gøre, når man står og mangler penge til eget forbrug?

Et kviklån er en forholdsvis kort fornøjelse

Hurra! Så er der igen penge på kontoen, og så er der dømt sommerferie til Bali. Ja, det er en nem og hurtig løsning at tage sig et kviklån, og derfor falder mange danskere i den samme luksusfælde. Hvad man godt kan komme til at glemme er, at et lån altså også skal betales tilbage, og der kommer hurtig månedlige renter på det. Det betyder, at du i sidste ende kommer til at betale mere tilbage, end hvad du har lånt.

Du kan tjekke denne oversigt over kviklån, samt procentdelen for den årlige omkostning ved de forskellige lån. Selvom du har mulighed for at betale lånet tilbage over mange måneder, så skal du medregne den procent, som kommer oven i tilbagebetalingen. Hvis det halter med budgettet til at starte med, så bliver det udfordrende at betale tilbage med renterne oven i. Ofte skal du betale dit lån tilbage rimelig hurtig, så medmindre du kan skrabe pengene sammen på få måneder, så kan du godt ende med at komme i knibe.

Er et kviklån til forbrug det værd?

Der er mange som har brug for at tage et lån for økonomisk at dække store udgifter ind. Det er for eksempel normalt at låne i banken, når man skal købe bolig, købe ny bil eller at tage et studielån for at komme igennem den svære universitetstid. Der er altså mange grunde til, hvorfor man pludselig står og har behov for et stort lån. Ofte skyldes det, at man har store udgifter, som vil tage flere år at spare op til.

Når det kommer til eget forbrug som dyre middage, modetøj og rejser, er det så virkelig det værd at tage et lån? Det er ihverfald en kort fornøjelse, som på længere sigt ikke er særlig smart. I bund og grund er store lån nogle gange nødvendige, men det kan diskuteres om store lån til forbrug er en nødvendighed? Det ville nok nærmere karakteriseres som luksus end så meget andet.

Inden du låner penge

Hvis du er stålsat på, at låne penge lige nu og her til forbrug, så er der et par ting, som du skal være opmærksom på først. Inden du tager et kviklån så bør du altid lave et budget, så du kan få et overblik over, hvor mange udgifter du har og, hvor meget du tjener. Det bør du gøre, fordi det giver dig et overblik over, hvornår du kan betale lånet tilbage. Du skulle nødigt stå med et stramt budget i slutningen af måneden, så du ikke kan overføre for dit lån.

Derudover skal du altid huske at tjekke ÅOP for det lån du tager. ÅOP fortæller dig om den rente, som kommer på lånet. Det kan veksle utrolig meget alt afhængig af, hvilket og hvor stort et lån du tager.

Du anbefales også at lade en smule af lånet stå på din konto for en sikkerheds skyld. Det kan også hjælpe dig med tilbagebetalingen i sidste ende. Det er aldrig en god ide at tømme bankkontoen fuldstændig, bare fordi du har fået et stort fedt lån.

Start en opsparing

I bund og grund anbefaler vi dig ikke at tage et kviklån, hvis formålet er, at det skal gå til eget forbrug. Det ligger i ordet kviklån, at disse penge altså blot er et lån, som skal tilbage igen – og endda med renter på!

Til gengæld anbefaler vi, at du gør noget så simpelt (og måske lidt kedeligt), at starte en opsparing. Læg et månedligt budget og skær ned, hvor du kan, så du hver måned har lidt ekstra penge, til det du holder af. Uanset om det er en shoppingtur, mamosa brunch med veninderne eller et smut til syden, så skal der nok blive plads til det hele, hvis bare du lægger et smart budget.

Undgå at komme i luksusfælden med en masse uhensigtsmæssige regninger og renter, som i sidste ende kommer til at stresse dig gevaldigt, når de skal betales tilbage. Det er en langt bedre ide, at holde sig til et budget og pleje sin egen lille formue med omtanke.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge

Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold: Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Når julegaveræset rigtig går i gang, så er der mange, der nok godt kan opleve lidt sved på panden. Der er nemlig mange, som har en masse gaver, der skal købes ind, inden juleaften nærmer sig, og det vil man jo helst gerne gøre så nemt, hurtigt og billigt som muligt. Nemt fordi det godt

kvinder køber tøj

Hvad har danske kvinder i fokus, når de køber nyt tøj?

Det er ikke alle kvinder, der har det samme i fokus, når de køber nyt tøj. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der går igen. En stor del af danske kvinder har nemlig fokus på de samme ting. Er du i tvivl om, hvad der egentlig er i