Ny trend: Danskerne elsker tæpper med en god historie

Ny trend: danskerne elsker tæpper med en god historie

Rigtig mange danskere har prøvet at lave et køb online, hvor de bare helt igennem har været utilfredse med kvaliteten på den vare, som de har købt.

Undersøgelser viser nemlig, at danskerne i højere grad går op i kvaliteten frem for prisen, og hvis der samtidig er en god bagvedliggende historie, så gør det det endnu mere attraktivt at købe.

Den danske webshop Nepaldo sælger filtprodukter, som er håndlavet i Nepal. Primært sælger de runde og firkantede kugletæpper, hundekurve, bordskåner, stolehynder og forskellige former for kurve. Produkterne er lavet i 100% uld, og det er de tungeste tæpper på markedet.

Hvorfor betyder det noget, at de er tunge? Jo tungere tæpperne er, des mere uld bliver der brugt til filtkuglerne.

Det gør dem både mere holdbare, mere stabile og langt flottere at se på. Alt det her afspejler sig i en samlet fremstillingstid på cirka 75 timer, når alting stadig skal og bliver lavet i hånden

Bygger på en god historie

Meget karakteristisk for Nepaldo så bygger forretningsidéen også på en rigtig god historie. Eventyret startede helt tilbage i 2008 med en Backpacker tur til Nepal.

Her faldt de over de smukke håndlavede tæpper, som gennem årtier er blevet produceret i området, og som var højeste mode. I dag beskæftiger Nepaldo over 60 mennesker til både produktion, logistik og koordinering. Netop udviklingen og beskæftigelsen i Nepal er i højsædet hos Nepaldo.

For nyligt valgte virksomheden nemlig at forhøje deres egen indkøbspris, så leverandøren kunne bygge ud og give bedre arbejdsbetingelser til de ansatte i Nepal. I samme ombæring fik de ansatte også 10% mere i løn, som virkelig højner livskvaliteten i Nepal.

2 gange årligt besøges Nepal som minimum for at gennemgå varernes kvalitet, produktionsmetoder og de stadig forbedrede arbejdsforhold.

For hele tiden at kunne følge op, så har Nepaldo endda ansat deres egen lokale kvalitetsansvarlig, som skal sørge for at disse ting overholdes hele året rundt. Kvaliteten og de gode arbejdsforhold er noget, som Nepaldo ikke vil gå på kompromis med.

Disse ting skal bare være i orden

Fair pris

For at danskerne stadig kan købe disse produkter i den høje kvalitet, så har Nepaldo valgt kun at sælge produkterne online.

På den måde kan omkostningerne til fysiske butikker holdes nede og i stedet bruges pengene på den positive udvikling i Nepal.

Rent prismæssigt formår Nepaldo stadig at ligge i den rigtig gode ende. Man får uden tvivl den bedste tæppekvalitet til prisen

Danskerne er begejstrede

Den store fokus på god kvalitet og gode arbejdsvilkår er noget, som der for alvor afspejles i virksomhedens Trustpilotscore. Med en score på over 9,6 fra lige under 300 anmeldelser vidner det om, at danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste men samtidig også vil støtte udviklingen af nye områder. Nepaldo har taget konceptet med videre til Norge, Sverige, Tyskland og snart i UK, hvor produkterne også sælges online.

Indtil videre har det virket til, at de nogenlunde har den samme købsadfærd som i Danmark

Relaterede indlæg: