Hvornår skal man købe vinterstøvler til børn?

Hvornår skal man købe vinterstøvler til børn? Det er et spørgsmål der er ret svært at besvare, for det er vel dybest set ikke muligt at købe vinterstøvler til børn hele året rundt.

Helt ligesom børn vokser hele tiden. Og i nogle perioder vokser børn rigtig meget, hvilket også betyder, at de vokser fra deres tøj og støvler. For at besvare spørgsmålet om hvornår du skal købe vinterstøvler til drengen eller pigen, besvares det bedst ved at se på hvornår børnene rent faktisk skal bruge vinterstøvlerne

Hvornår skal børnene bruge vinterstøvler?

Oktober byder på kulde og ofte også varme. Om morgenen og når solen går ned, kan det være bidende koldt.

Men gennem dagen kan et par varme støvler blive alt for varme. Midt på dagen kan der være ret varmt, så hvilket tøj og støvler skal børnene have på? Som udgangspunkt vil vinterstøvlerne være bedst egnet ved 5 grader og nedefter.

Med chance for at oktober nok aldrig er ens år efter år, kan vintertøjet være velegnet efter efterårsferien, hvor de fleste vuggestuer nok anbefaler at have vintertøjet med til garderoben

Vintertøj brugt for tidligt?

Vintertøjet med flyverdragt og støvler kommer ofte for tidligt i brug ved mange. Vinterstøvler er fremstillet til minus grader, og hvis du tager dem på en oktober dag med 10 plus grader vil støvlerne nok hurtige blive våde – indvendigt; på grund af sved.

Hvis du allerede har købt f.eks. et par Ecco vinterstøvler, kan barnet godt få dem på kl 7 om morgenen, hvor der er køligt, fugtigt og mørkt. Et par timer senere er de dog for varme, for der kan blive op til 15 grader og høj solskin.

Et godt udgangspunkt er, at støvlerne skal på når f.eks. den nye Mikk-Line flyverdragt skal tages i brug. Brug af flyverdragten er som regel ved frostvejr (hvis barnet opholder sig i en skovbørnehave eller er ude hele dagen, så kan der dog være brug for varmt vintertøj).

Inden den ‘rigtige vinter’ er det ofte bedre at bruge de vandafvisende sko og gummistøvler sammen med en overgangsjakke til junior.

Husk huen og handskerne for fingrene er de første der bliver kolde

Hvornår du skal købe og bruge vinterstøvler?

Køb vinterstøvlerne inden de skal bruges. Her kan september/oktober måned være et godt tidspunkt inden vejret skifter om til vinter og gode støvler kan blive nyttige.

Hvis du vil spare penge, kan du nok finde støvler på tilbud i januar og frem til sommer. Problemet er dog det med størrelser, for børn vokser hele tiden og størrelsen skal helst passe på foden

Hvilke vinterstøvler?

Vinterstøvlen er tungt fodtøj.

Her gælder det om, at støvlerne sidder ordentlig på fødderne, så de ikke svupper og gør det ekstra tungt så støvlerne nærmest bliver slæbt efter drengen eller pigen.

Støvler med tex membran gør dem vandtætte. Og ligegyldig om der bliver sne eller normal våd dansk vinter, skal støvlerne være vandtætte. Til de ekstra kolde vinterdage med frost og sne, er thermostøvler stadig populære. Ulempen ved thermostøvler er dog at de bliver meget varme. Hvilket er en ulempe til den efterhånden typiske danske vinter der ikke byder på sne eller super kolde vinterdage.

Højden på støvlen kan blive et problem sammen med flyverdragten. Derfor er støvler i den lave størrelse absolut at foretrække til de mindre børn

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Tøj til teenagepiger

Tøj til teenagepiger

Som du kan se nedenfor er der mange Tøj til teenagepiger at vælge imellem, og at finde den helt rigtige kan godt være lidt af

Pieces trusser

Pieces trusser

Velkommen til – vores mission her på Trenden.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Pieces trusser fra mange

Billige sko til teenagepiger

Billige sko til teenagepiger

Velkommen til Trenden.dk. Her elsker vi Sko til teenagepiger, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Sko til teenagepiger.