Hvordan virker en kugledyne? Alt om tidens nye trend

Hvordan virker en kugledyne? alt om tidens nye trend

Kugledynen er blevet en af tidens nye trends og med god grund, for dynen hjælper med at forbedre søvnen, og så kan den hjælpe på stress og angst. Kugledynen er faktisk ikke en ny opfindelse, men den har eksisteret i nogle år, hvor den specielt har været brugt til børn, der har ADHD og Autisme. Dynen er ikke kun egnet til mennesker med særlige behov, men alle aldre og typer af mennesker kan med gavn benytte sig af dynen, som har vist sig at have en positiv effekt på søvnen

En kugledyne giver tryghed

Det kan være både frustrerende og energikrævende at kæmpe for at falde i søvn. Desto mere man tænker på, at man ikke kan falde i søvn, desto værre bliver det, og det kan være en lang og sej kamp at falde i søvn.

Kugledynen er som ordet lægger op til fyldt med kugler, som bliver syet ind i dynen, så de forbliver fordelt rundt i hele dynen og ikke samler sig. En kugledyne kan dog også være lavet af perler, og dynen er desuden suppleret op med varmt fyld, så dynen ikke er kold at have på. Kuglerne eller perlerne gør, at der kommer tyngde i dynen, så man ikke så nemt vender og drejer sig i sengen, men føler at man bliver holdt på plads.

Trykket fra dynen på kroppen gør også, at man får en fornemmelse af tryghed, og det gør, at man slapper bedre af og dermed kan få sin skønhedssøvn

Kan være en god hjælper mod stress og angst

Både stress og angst fylder meget i en hverdag, hvor det handler om at præstere hver eneste dag, og samtidig skal man konstant forbedre sine præstationer. Kugledynen har vist sig at være effektiv til at bekæmpe stress og angst, netop fordi den lægger et tryk på kroppen, som gør, at kroppen bliver holdt stabil og rolig, hvilket får kroppen og hjernen til at slappe af.

Kroppen bliver nemlig stimuleret af kuglerne i dynen, som gør, at kroppen holder sig i ro, og at hjernen slapper af

En sund form for medicin

Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis kroppen ikke får lov til at restituere og komme til kræfterne. Nogle mennesker vælger derfor at tage sovemedicin for at kunne komme igennem den travle hverdag. Her er kugledynen et super sundt alternativ, som ikke kræver, at man fylder kroppen med nogle former for medicin.

Det er værd at afprøve kugledynen for at se, om det hjælper bedre på søvnen. Specielt til børn er det et godt alternativ, da de på den måde slipper for at skulle fylde kroppen med sovemedicin. Der kan være mange ting at tage stilling til, når man skal beslutte, om man skal have en kugledyne.

For meget mere information om kugledynen og dens positive virkning så klik og læs mere om en kugledyne. Her er det også muligt at læse meget mere om, hvordan kugledynens tryk kan gøre en forskel for den gode nattesøvn. Det kan derfor være en mulighed at afprøve kugledynen og se, om det har en positiv effekt på kroppen.   

Relaterede indlæg: