Modemagasinet Trenden

Tips til hvordan du vælger den rigtige solbrille – Do it right!

Er du på udkig efter et par lækre og stilfulde solbriller til mænd eller damer? Hvis du søger et par nye flotte solbriller hvad end det er sommer eller vinter, så skal du selvfølgelig vide hvordan du vælger den rigtige solbrille.

Brillerne skal både tage sig godt ud, men også beskytte samt holde stilen i et godt stykke tid fremefter.

Et par solbriller skal logisk nok beskytte dine øjne 100% mod solens UV-stråler. Solbrillerne skal dog også være smarte, så de både passer til dit ansigt men også til personlig stil, tøj og ansigtsform

De vigtigste ting til hvordan du vælger dine solbriller

 • For at finde de rigtige solbriller skal du gøre nogle overvejelser. For du ønsker et par gode solbriller der fjerner den ubehagelige UV-stråling og formindsker mængden af lys, så du undgår at blive blindet og misse med øjnene. Du skal tænke over primært to ting inden et potentiel køb af brillerne.. Og disse to grundlæggende ting er, at vælge de rigtige glas og farve til solbrillen.

  Du skal selvfølgelig også tage højde for stilen, for der er trods alt forskel på f.eks.

  Bvlgari solbriller til mænd/kvinder og Polaroid dame solbriller.

  De to nedenstående ting er dog vigtigere for det rigtige køb på den lange bane

  Du må købe det rigtige glas i solbrillen

  Glasset i brillen er vigtigt at vælge rigtig. Det rigtige glas gør at det f.eks. er sikrere at køre bilen. Det er i forhold til et par forkerte glas i brillen, som måske gør, at du bliver blindet under kørsel.

  Det rigtige brilleglas er yderst vigtigt for at øge din egen sikkerhed både for øjnene med også resten af helheden. For at vælge de rigtige brilleglas skal du vide om de forskellige typer glas der findes og effekten af disse:

  • Spejlglas: Er de god glas til f.eks. ski eller vandsport, da spejlglas i solbrillen kaster reflekser tilbage og dermed reducerer eller eliminerer genskin.
  • Polariserede glas: Er særdeles gode til at udelukke lys der kommer fra vandrette flader som en våd vejbane, en mark fuld af sne eller generelt vand. Hvis man skulle sætte situationer på hvad denne type glas er velegnet til, så vil typen være god på skitur, sejle eller bilkørsel i sne eller regnvejr.
  • Kontrastforøgende glas: Er den gode type brilleglas til udendørs sport.

   Disse glas reducerer den blå del af lyset, og skaber tydelige kontraster.

  • Glas der skifter farve: Denne type glas er klare indendørs, mens de er mørke når de bliver udsat for sollys.

   Brilleglas typen er perfekt til at tilpasse sig forskellige lysforhold.

  • Antireflekterende glas: Er god glas til at forbedre komfort, udsyn, kontrast og reducerer reflekser under forskellige type lys.

  Vælg den rigtige slags farve i brillen

  Selvfølgelig skal en solbrille ikke kun gå op i nødvendige og praktiske ting. Smagen og stilen skal også være i orden. Men derfor kan du godt overveje, hvad dit primære brug er for herre eller dame solbriller. Er du sportsperson der opholder dig meget udenfor, ligger du meget ved vandet, sidder på cafeen eller andet? Ligesom med glasset, så er farven også vigtig for hvordan lyset og farver bliver filtreret:

  • Brun m. blue blocker: Er gode for at opnå den optimale afstandsbedømmelse. Det blå lys bliver fjernet og øger kontrasten.
  • Grøn: Er god til at reducerer blænding, absorberer blå lys og samtidig bevare en god farvebalancen som forbedrer kontrastevnen.

   Alt i alt en god farve til alt slags forskellig brug.

  • Grå: Med denne farve får du alting at se mere gråt, da denne neutrale farve er med at bevare farveforskellene.
  • Gul: God til at skabe kontrast i dårligt vejr, som regn, sne, tåge og andet.
  • Let rødlige farver: Er god til dårlige lysforhold som hvis du er en ivrig besøger i skoven, så vil denne farve være med at skabe den skarpe kontrast under de nogle gange lidt dårlige lysforhold i skoven.
 • Del på facebook
  Facebook
  Del på twitter
  Twitter
  Del på pinterest
  Pinterest
  Del på reddit
  Reddit
  Del på email
  Email

  Fik du læst...?

  Tjek også disse spændende indlæg ud:

  den perfekte kop kaffe

  3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

  Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

  Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

  Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

  Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

  Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

  Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

  Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

  Nu er danskerne begyndt at rejse igen

  Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

  Webshop med udsalg og billige kjoler.

  Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt