Hvordan du finder den rigtige skjorte som mand?

Hvordan du finder den rigtige skjorte som mand?

Det at finde en ny skjorte er ikke bare at rykke en tilfældig ned fra hylden. En herreskjorte er ikke bare en skjorte. En skjorte skal sidde korrekt og være behagelig at have på.

Her er størrelse, kvalitet og den rigtige pasform selvfølgelig de ting du skal vælge ud fra, når du skal finde nye skjorter til garderoben.

Hvordan du finder den rigtige skjorte? Her får du et par gode tips til at vælge mellen det store udvalg af skjorter til mænd, så du finder noget til din stil, temperament og budget

Over kroppen

Hvis du elsker det løse snit, så er det selvfølgelig ligegyldigt.

Men den rette stil betyder, at skjortekroppen skal være smal nok, så der ikke er mere end et par centimeter luft, når du trækker skjorten af din krop.

Hvis stoffet hænger på kroppen af dig, er skjorten alt for løs. Helt ligesom du ikke skal have for meget stof nederst, når skjorten skal i bukserne. Hvis skjorten er for lang vil stoffet i bukserne få dig til at ligne en der enten stjæler, eller har valgt at parkerer et telt i bukserne. Der skal være nok længde på, så du får en normal bevægelse. Men brug aldrig skjorter der næsten hænger under numsen på dig

Skulder

Det er logisk at skjorten skal passe perfekt over skulderen. Men de fleste ved ikke, hvad du skal kigge efter. Skuldersømmen der går fra kanten af kraven til kanten af skulderen, må ikke være for kort eller lang. Hvis den er for lang, vil ærmet hænge udover skulderen. Hvid den er for kort, vil du ikke kunne løfte armen uden at føle dig presset eller måske ligefrem rive stoffet fra hinanden.

Ærmet

Ærmet på skjorten skal være være løs, men også stram nok til at give det slanke udseende uden at virke poset. For stramme ærmer vil føles ubehageligt, og vil få dig til at se ud som en mand der er spændt fast i alt for stramt tøj. Længden på ærmet skal ned til hvor håndled og håndfladen mødes, og op til skuldersømmet. Hvis der bruges manchet, skal den være stram nok til at ikke falde nedefter mod hånden, men sidde fast i ærmet hvor det er meningen manchetten skal være placeret. Ærmegab skal give dig den gode pasform så det føles komfortabelt. Igen er løsningen ikke at vælge for stramt eller løst. Det kan du teste ved at tage skjorten på og sætte den fast i bukserne med det elegante herrebælte. Når du løfter armene op, skal skjorten ikke kunne løftes ret meget ud af bukserne, for så er ærmegabene for små.

Kraven

Kraven der kommer i forskellige stilarter, skal selvfølgelig føles behagelig uden at stramme. Det betyder, at den skal være stram; uden at være for stram. Og den må logisk nok heller ikke være for kort. Der findes ikke noget værre end for stram krave. helt ligesom det giver en utrolig dårlig stil, hvis kraven er for løs. For løs krave får dig til virke som en mand, der burde have valgt to numre mindre i skjorte. For at finde den rigtige størrelse, kan du bruge det gamle ”trick” med at putte to fingre mellem halsen og kraven. Her skal du gerne have plads nok til fingrene men dog ikke for meget plads. Hvis du kan få to fingre ind under kraven uden det strammer, og samtidig ikke kan putte flere fingre ind, har du ramt en størrelse der passer til dig. Stilen på kraven er selvfølgelig også en vigtig ting, hvor vigende kravespidser passer til det smalle ansigt. Og de spidse kravespidser passer til det runde ansigt. De korte spidser er til manden med den korte hals. Og de lange spidser hvis du har den lange hals.

Relaterede indlæg: