Modemagasinet Trenden

Hvordan finder du den rigtige læderjakke som mand?

Hvordan finder du den rigtige læderjakke som mand? En læderjakke til mænd  er det fede overtøj, der siden 50’erne har været synonym med den rå, hårde eller casual attitude. Marlon Brando og James Dean gjorde jakken populær. Og blev siden videreført af Hollywood som det populære overtøj for almindelige mænd, hvor de slidte jeans og rå læderjakker blev almindelige i film som ‘The Outsiders’,’Rumblefish’, ‘Indiana Jones’ og mange andre.

Starten på læderjakken trenden kom dog før 50’erne. Hvem har ikke set western skydescener, hvor de bar de lange lyse skindjakker af okseskind. Helt ligesom med Ray Ban solbrillerne til mænd, så var læderjakken det praktiske beklædningsgenstand for militæret i USA og mange andre nationer under andens verdenskrig. Det var dog de amerikanske piloter der gjorde beklædningen almindelig med de seje pilotjakker i læder. Selvsamme piloter der viderebragte trenden til motorcykelklubberne og banderne, hvor mc jakken med sine velkendte snit blev ‘opfundet’.

I dag er en læderjakke den fede beklædningsgenstand, der kan bruges både på kontoret og på fabriksgulvet, for jakken er både personlig, praktisk og særdeles cool

Hvorfor vælge en læderjakke som mand?

En skindjakke eller læderjakke er visuel fed og smart.

I dag kan du købe en jakke, der passer præcist til dèt, som du vil signaler. Vil du være rå? Så er mc jakken lige præcis den type af jakke der passer til det. Helt ligesom hvis du vil signaler overskud, elegance og stil, kan du finde det blandt de mange fede designer mærker som Tiger of Sweden, D.

Gnak, J. Lindebergh eller lignede brands. Udover du kan forme din egen unikke stil med skindjakken, er læderjakker også særdeles praktiske.

Læder er både pænt og slidstærkt der holder sig i lang tid. Materialet former sig efter dig over tid.

Det er med til at give dig det unikke look og gode pasform, som netop er kendetegnet ved fede kvalitets læderjakker

Hvordan finder du den rigtige læderjakke?

Udvalget i læderjakker er stort. Der findes mange fede typer og styles indenfor den ikoniske jakke type.

  • Motorcykeljakken: Den kendte model er mc jakken. Typen giver dig det klassiske amerikanske look, som kan bruges til stort set alt.
  • Bomberjakken: Den første bomberjakke blev ført af flybesætning og piloter på de klassiske amerikanske bombefly fra anden verdenskrig.

    Kendetegn ved jakken er, at den slutter sig tæt om livet på dig.

  • Pilotjakken: Pilotjakken er nok den model, som de fleste af os kender. Tom Cruise udødelige modellen i Top Gun og den velkendte foret krave giver et stort og pompøs udtryk.
  • Den lange jakke: Der er kommet mange modeller i læderfrakke snittet, som især startede med at blive populære blandt rockere og metal grupperne. I dag finder du mange elegante og stilfulde jakker der har afløst uldfrakken.

Der findes selvfølgelig også andre modeller, men de ovenstående er de mest udbredte. Her skal du vælge typen der passer til dit temperament og stil.

En læderjakke alt afhængig af modellen, kan passe både til de elegante herreskjorter eller den casual t-shirt, og går til alle bukser; dog ikke shorts. Hvordan finder du så den gode kvalitet i læderjakker? Først og fremmest skal du kigge på materialet, hvor især okseskind giver den gode slidstærke jakke og er i bedre kvalitet end meget andet.

Hvis du ønsker en jakke der skal holde længe, så er det helt sikkert okseskind, som du skal kigge efter

Den rette vedligeholdelse til bevaring af jakken?

En læderjakke i ægte læder er ofte en jakke som du kan have i mange år frem. Med vedligeholdelse af læderjakken, kan du have denne næsten evigt, hvor f.eks.

en uldfrakke bliver relativ hurtig slidt og nusset at se på. Det første du skal gøre med din nye jakke og stort set alt andet af læder, er at imprægnerer jakken. Jakken skal selvfølgelig bruges, og det betyder i Danmark, at du bliver udsat for skidt og regn. Vores danske vejr er ikke lutter solskin og glade dage.

Derfor skal du huske at rense/tørre jakken af, når du kommer hjem. Helt ligesom en våd jakke skal hænges til tørre, så faconen på jakken bevares.

Det er stort set alt, hvad der kræves for at din læderjakke holder sig flot

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt