Hvordan finder du den rigtige læderjakke som mand?

Hvordan finder du den rigtige læderjakke som mand?

Hvordan finder du den rigtige læderjakke som mand? En læderjakke til mænd  er det fede overtøj, der siden 50'erne har været synonym med den rå, hårde eller casual attitude. Marlon Brando og James Dean gjorde jakken populær. Og blev siden videreført af Hollywood som det populære overtøj for almindelige mænd, hvor de slidte jeans og rå læderjakker blev almindelige i film som 'The Outsiders','Rumblefish', 'Indiana Jones' og mange andre.

Starten på læderjakken trenden kom dog før 50'erne. Hvem har ikke set western skydescener, hvor de bar de lange lyse skindjakker af okseskind. Helt ligesom med Ray Ban solbrillerne til mænd, så var læderjakken det praktiske beklædningsgenstand for militæret i USA og mange andre nationer under andens verdenskrig. Det var dog de amerikanske piloter der gjorde beklædningen almindelig med de seje pilotjakker i læder. Selvsamme piloter der viderebragte trenden til motorcykelklubberne og banderne, hvor mc jakken med sine velkendte snit blev 'opfundet'.

I dag er en læderjakke den fede beklædningsgenstand, der kan bruges både på kontoret og på fabriksgulvet, for jakken er både personlig, praktisk og særdeles cool

Hvorfor vælge en læderjakke som mand?

En skindjakke eller læderjakke er visuel fed og smart.

I dag kan du købe en jakke, der passer præcist til dèt, som du vil signaler. Vil du være rå? Så er mc jakken lige præcis den type af jakke der passer til det. Helt ligesom hvis du vil signaler overskud, elegance og stil, kan du finde det blandt de mange fede designer mærker som Tiger of Sweden, D.

Gnak, J. Lindebergh eller lignede brands. Udover du kan forme din egen unikke stil med skindjakken, er læderjakker også særdeles praktiske.

Læder er både pænt og slidstærkt der holder sig i lang tid. Materialet former sig efter dig over tid.

Det er med til at give dig det unikke look og gode pasform, som netop er kendetegnet ved fede kvalitets læderjakker

Hvordan finder du den rigtige læderjakke?

Udvalget i læderjakker er stort. Der findes mange fede typer og styles indenfor den ikoniske jakke type.

  • Motorcykeljakken: Den kendte model er mc jakken. Typen giver dig det klassiske amerikanske look, som kan bruges til stort set alt.
  • Bomberjakken: Den første bomberjakke blev ført af flybesætning og piloter på de klassiske amerikanske bombefly fra anden verdenskrig.

    Kendetegn ved jakken er, at den slutter sig tæt om livet på dig.

  • Pilotjakken: Pilotjakken er nok den model, som de fleste af os kender. Tom Cruise udødelige modellen i Top Gun og den velkendte foret krave giver et stort og pompøs udtryk.
  • Den lange jakke: Der er kommet mange modeller i læderfrakke snittet, som især startede med at blive populære blandt rockere og metal grupperne. I dag finder du mange elegante og stilfulde jakker der har afløst uldfrakken.
Der findes selvfølgelig også andre modeller, men de ovenstående er de mest udbredte. Her skal du vælge typen der passer til dit temperament og stil.

En læderjakke alt afhængig af modellen, kan passe både til de elegante herreskjorter eller den casual t-shirt, og går til alle bukser; dog ikke shorts. Hvordan finder du så den gode kvalitet i læderjakker? Først og fremmest skal du kigge på materialet, hvor især okseskind giver den gode slidstærke jakke og er i bedre kvalitet end meget andet.

Hvis du ønsker en jakke der skal holde længe, så er det helt sikkert okseskind, som du skal kigge efter

Den rette vedligeholdelse til bevaring af jakken?

En læderjakke i ægte læder er ofte en jakke som du kan have i mange år frem. Med vedligeholdelse af læderjakken, kan du have denne næsten evigt, hvor f.eks.

en uldfrakke bliver relativ hurtig slidt og nusset at se på. Det første du skal gøre med din nye jakke og stort set alt andet af læder, er at imprægnerer jakken. Jakken skal selvfølgelig bruges, og det betyder i Danmark, at du bliver udsat for skidt og regn. Vores danske vejr er ikke lutter solskin og glade dage.

Derfor skal du huske at rense/tørre jakken af, når du kommer hjem. Helt ligesom en våd jakke skal hænges til tørre, så faconen på jakken bevares.

Det er stort set alt, hvad der kræves for at din læderjakke holder sig flot

Relaterede indlæg: