Tips til hvordan du vælger den rigtige læderjakke som mand

Overvejer du at købe en af de mange lækre læderjakker til mænd der findes, men du er tvivl om stil, farve og type? Du kan finde svar på dine spørgsmål i disse tips til hvordan du vælger den rigtige læderjakke som mand, for der findes ikke noget værre end følelsen af fejlkøb

Farven på læderjakken?

Standard farven på læderjakker er sort eller brun. Der findes dog en hel del andre farver og nuancer indenfor den sorte eller brune farve.

Problemet med udvalget af alle de mange forskellige farver er, at ikke alle passer godt til en. Som udgangspunkt er en god regel, at du holder dig til de klassiske nuancer. Vælg farven til læderjakker ud fra disse muligheder:

 • Sort: Den sorte læderjakker virker til alle, og er den mest almindelige og klassiske farve til en mands læderjakke. En fordel ved den sorte er, at den altid vil være moderne.
 • Lysbrun: En anden klassisk farve til mænds jakker, er den lysebrune nuance.

  Denne farve går godt både til sneakers eller de mere rå cowboystøvler og jeans, helt ligesom du selvfølgelig kan bruge den sammen en elegant skræddersyet skjorte og flotte sko.

 • Mørkbrun: Den mørkere nuance i brun er det gode alternativ til en sort, som kan matche både sko og herrebæltet på den rigtige måde, hvilket kan være et problem med den lysebrune. Mørkebrune læderjakker ser lidt mere afslappet ud end den sorte, som hælder mere til at give et råt udtryk.
 • Hvid: Den hvide farve er en modefarve der giver det unikke look, men dog ikke er noget, som ret mange mænd kan bære.
 • Rød: Ligesom med den hvide læderjakke, så ser den godt ud på Brad Pitt i filmen Fight-Club, men ser mærkelig ud på stort set alle andre.

 

Skind materiale til læderjakke?

Ligesom farven selvfølgelig er et kriterie for hvilken jakken du skal vælge, så er skind materialet selvfølgelig også en vigtig ting at tage højde for. De hyppigst brugte skind materialer til læderjakker ser sådan ud:

 • Gedeskind: Hvis du ønsker det lidt mere rå look, kunne en jakke i gedeskind være det helt rigtige. Et fleksibel og blødt skind i forhold til f.eks. koskind, og samtidig er det modstandsdygtig overfor miljømæssige påvirkninger.
 • Hestelæder: Hvis du ønsker det hårde materialer, så er hestelæder mere robust end koskind, men over tid vil det også udvikle en god smidighed så jakken føles knap så stiv.
 • Kalveskind: Det dyre og bløde materiale er hvad du får med kalveskind.

  Bliver ofte brugt som materiale til sko, da det er et blødt og fleksibel materiale som samtidig også er ganske holdbar.

 • Koskind: Det mest almindelige læder materialer til jakker er koskind. Du får et robust materiale der med tiden bliver ganske smidig, men som udgangspunkt er hårdt.
 • Lammeskind: Skindet der ikke egner sig til det holdbare brug, for skindet er tilbøjelige til at sprække og har slet ikke samme robusthed og holdbar som ko- eller hesteskind. Du får dog et let og smidigt materiale, hvor jakken gør sig godt det lette brug.

 

Type af jakke?

Type af jakke er selvfølgelig den tredje ting som du skal tage højde for. Er du til det rå, elegante eller måske det casual look, så skal du selvfølgelig også finde den rigtige form af jakke. De mest almindelige type læderjakker er disse:

 • Biker modellen: Den klassiske motorcykel model giver dig det lidt mere rå look, hvor jakken ofte tager udspring i, at modellen blev brugt til at køre på motorcykel og race, så detaljer som nitter m.m. var ikke beregnet her til.

  Derfor finder du ofte modellen i det stilrene og minimalistiske men samtidig i det rå look.

 • Bomber: Bomberjakken blev skabt til brug i bombermaskiner under andens verdenskrig hvor der ofte var rigtig koldt, så jakken fik udspring i det tunge og varme look med tæt tilslutning forneden. I dag er jakken ikke beregnet til dette, så foring kommer i mange afskygninger, da modellen er skabt både til vinter eller sommer brug.

  Hvilket overtøj til vinteren skal du vælge som mand? Her kunne en god foret model i bomber læderjakker måske være svaret for dig.

 • Racer: Den lette læderjakke der blev skabt til motocross, er læderjakken der kan afløse habitjakken. En lækker og tynd model der giver det eksklusive look, som selvfølgelig også kan bruges sammen med en let t-shirt.
Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge

Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold: Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Når julegaveræset rigtig går i gang, så er der mange, der nok godt kan opleve lidt sved på panden. Der er nemlig mange, som har en masse gaver, der skal købes ind, inden juleaften nærmer sig, og det vil man jo helst gerne gøre så nemt, hurtigt og billigt som muligt. Nemt fordi det godt

kvinder køber tøj

Hvad har danske kvinder i fokus, når de køber nyt tøj?

Det er ikke alle kvinder, der har det samme i fokus, når de køber nyt tøj. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der går igen. En stor del af danske kvinder har nemlig fokus på de samme ting. Er du i tvivl om, hvad der egentlig er i