Hvordan man binder et slips som mand

Hvordan man binder et slips som mand

Alle mænd har brug for et slips, og måske du er af den yngre generation, som har investeret i et par lækre mode slips og nu skal til at bruge det til fest eller andet lejlighed, men du aner simpelthen ikke hvordan man binder et slips, så det bare sidder lige i skabet og passer til dit lækre modetøj? Det kan du heldigvis få at vide lige her, så du lærer at binde slipset uden at følge dig ligesom de rigtig mange fyre og mænd som ikke kan binde et slips rigtigt.  

Hvordan du binder dit slips kræver at kende til knuderne

Selvom slips ikke er så populære mere, for hvis man kigger på udvalget af f.eks. folketings politikere, så er de enten dovne eller også ved de heller ikke hvordan de skal binde et slips, for ikke ret mange mænd går med slips hvilket jo Lars Løkke er et bevis på, for man ser aldrig vores kommende statsminister med slips mere. Det behøver heldigvis ikke være regel for os andre, for et slips ser nu godt ud og giver et voksen og selvsikker look på en mand, som kan kombineres med de fede bælter til mænd.

Så derfor skal du selvfølgelig lære at binde slips, men først skal du lige lære om de forskellige knuder, for der findes faktisk forskellige slags måder som man kan binde sit slips på. Der findes 5 forskellige slags knuder som vi kender til, og disse hedder:

  • Den enkle knude - Den normale måde man binder slips på er med den enkle knude.

    Det er den nemme og hurtige måde som samtidig passer til stort set alle slips og skjortekraver.

  • Windsor knuden - Dette er den engelske knude til de store begivenheder, og som kræver en skjorte med bred kraveåbning.
  • Dobbeltknuden - Ligger meget op af den enkle knude, men der bruges dog to omviklinger i stedet for en, og derved bliver knuden det tykkere.
  • Den lille knude - Du skal bruge et 180 graders twist til denne enkle metode at binde slips på.
  • Halv windsor knude - Den nemme udgave af windsor knuden, for den er knap så tyk.
 

Sådan binder du slipset

Nu du kender til de forskellige fem slags knuder, så er det med at komme i gang. Den nemmeste måde at lækre at binde slipset på, er at se hvordan. Derfor se denne korte video nu, så du kan se hvordan man rent faktisk binder den normale knude og simple slips.

  Udover den enkle knude, så skal du selvfølgelig også lære at binde den svære Windsor. Her lærer man det også bedst ved at se hvordan, og derfor vil jeg opfordre dig til at tjekke den video, finde et slips og så se videoen igen et par gange indtil det ligger i fingrene.

Hvorfor forskellige knuder?

Fordelen eller grunden til at bruge de forskellige slipseknuder når man binder slipset, skyldes at både skjorter, slips og kropsbygninger er forskellige. Slipseknuden styrer længden og tykkelsen af slipset så det passer til f.eks. din højde eller bredde, og netop derfor er de forskellige knuder i slipset nødvendige at vide når man skal bruge et slips. Se videoerne og prøv dig frem indtil det ligger i fingrene og slipset ser rigtigt ud på din krop, øvelse giver mestre

Relaterede indlæg: