Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold:

Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle ting, og alligevel få et helt nyt udtryk.

Med klimaet i tankerne kan man overveje at renovere køkkenet med bæredygtige eller genanvendelige materialer. Både større ændringer, som en ny køkkenbordplade, eller mindre ændringer, som nye, små planter, kan give rummet et helt andet udtryk, og derved en følelse af, at man har fået et nyt køkken.

Her er nogle bud på, hvordan du kan renovere dit køkken, og stadig have klimaet med i tankerne.

Valg af materiale

Ved at skifte køkkenbordplade kan du hurtigt få et helt anderledes køkken. Når du skal vælge materialer til din bordplade, er der flere ting du skal tage med i dine overvejelser. Først og fremmest materialet og udseendet; køkkenbordpladen er ofte en stor flade, som har en vigtig plads i køkkenet. Derfor skal du også nøje overveje, hvordan den skal se ud, og hvad den skal bruges til. Her er det både vigtigt at farven passer ind i resten af køkkenet, men også at materialet kan holde til at blive brugt.

Her bør du blandt andet overveje, om du ofte laver mad, om du har brug for at kunne sætte de varme gryder direkte på bordet og om køkkenbordpladen skal holde til tunge køkkenmaskiner, der slider på materialet. Desuden er det også værd at tænke over vedligeholdelsen, alt efter hvor meget tid du vil lægge i at pleje materialet.

Nogle materialer har brug for mere vedligeholdelse end andre, og andre materialer kan stå imod det meste. Sidst, men ikke mindst er der også prisen at tænke på. Oftest er det godt givet ud at betale for kvalitet, især når det er til noget der skal bruges så meget, som en køkkenbordplade oftest vil. Kvalitet er også bedre for klimaet, da det ofte holder til mere end billigere materialer, og derfor ikke skal fornys hvert år.

Hav klimaet med i tankerne, når du kigger efter køkkenbordplader

Ord som klimakrise og overforbrug går igen i medierne, og af den grund er genbrug og bæredygtighed blevet mere populært. Heldigvis findes der mange muligheder for at finde både flotte og bæredygtige bordplader, så du uden dårlig samvittighed kan anskaffe dig sådan en.

For at sikre dig at bordpladen reelt er bæredygtig, kan du kigge efter de miljømærker, man kan finde på markedet. Her kan man blandt andet finde FSC og PEFC-mærkerne, der betyder at det er garanteret, at trævarerne ikke er fra tropiske regnskove eller høstet i større mængder, end skoven selv kan producere.

Svanemærket viser at varen består af en stor del fornybare eller genanvendte materialer, og hvis varen er af træ, skal en stor del af det bestå af enten træ fra en certificeret bæredygtig skov eller genanvendt træ eller savsmuld.

Skal du bruge en køkkenbordplade, så kan du også overveje at gå efter upcyclede terrazzo-plader, hvor de små marmorstennister er skiftet med f.eks. rester af glas eller granitrester.

Dyrk det naturlige udtryk

Bæredygtighed og naturlighed har aldrig været mere populært end det er nu, og det er med god grund. Det går hånd i hånd med den nordiske stil, som de skandinaviske lande er kendte for.

Små planter og krydderurter vil passe ind i ethvert hjem, og udover de flotte farver, vil duften af friske planter også hurtigt sætte sig i luften.

Træ, flet og brunlige nuancer passer ligeledes ind i det skandinaviske look, der byder på varme, hygge og kvalitetstid. Materialerne behøver ikke at købes for ny; tværtimod gør det ikke noget for udtrykket, at møblerne er en smule slidte. Dette går også hånd i hånd med klima-kampen, og man kan ende ud med et helt nyt rum, for meget få penge. 

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

6 gode gaveideer til hende der elsker tøj og mode

6 gode gaveideer til hende der elsker tøj og mode

Når man skal finde på en god gave til en person, som man holder meget af, så er det altid en ret god tommelfingerregel at vælge en gave ud fra det, de interesserer sig for. Det kunne eksempelvis være fodbold, kreative ting – eller måske noget som mode, som rigtig mange gå op i for

10 Virtuelle Aktiviteter Til At Bekæmpe Kedsomhed

10 Virtuelle Aktiviteter Til At Bekæmpe Kedsomhed

Underholdingen har ingen ende, når du er online på internettet. Du ved sikkert allerede, at du har et hav af muligheder for at undgå at kede dig. Alligevel kan det være, at du mangler idéer til at komme i gang. Her kommer vi ind i billedet, og nedenfor kan du få ti gode tips til

Kontorstole til modeentusiaster

Kontorstole til modeentusiaster: 10 bud på stilfulde og funktionelle stole

Det handler både om god stil, komfort og det praktiske, når man skal vælge sig en ny kontorstol. Mange kontorstole kan komme til at se store og kluntede ud, og det ødelægger den gode stil i ens moderigtige hjem. Derfor er der mange som leder med lys og lygte efter en kontorstol, som både ser ordentlig

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge