Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og fra arbejdet. For andre mennesker er det fantastisk at lytte til bogen, mens man går en tur ude i det frie.

Med en lydbog får du stadig den gode fortælling, men samtidig også en større frihed, da du ikke behøves kigge i en bog. Vil du også gerne i gang med at lytte til lydbøger? Så læs videre. Her får du nogle gode tips til at komme i gang.

Hvad er en lydbog?

En lydbog er en bog, der blevet indtalt. Derfor har du mulighed for at lytte til bogen frem for at læse den. En lydbog kan både være skønlitteratur eller faglitteratur. Lige sådan kan den også være indtalt af forfatteren selv, en skuespiller eller en helt tredje person.

Begrebet lydbog har efterhånden eksisteret i noget tid. Derfor er der også mange klassikere såvel som nyere bøger, der allerede er blevet indtalt. Derudover er det efterhånden også blevet kutyme, at en forfatter får indtalt sin bog, når den bliver udgivet.

Sagt med andre ord findes der efterhånden mange lydbøger, som du kan vælge imellem.

1: Find tid til at høre din lydbog

Hvis du gerne vil i gang med at lytte til lydbøger, er det en god idé at finde ud af, hvornår du bedst har tid. For mange er lytningen til lydbøger en kærkommen aktivitet til og fra job. Her sidder du måske allerede i bil, tog eller cykler. I så fald kan det være rart med noget underholdning, så tiden går hurtigere.

Andre mennesker er derimod mere glade for at lytte til lydbøger, mens de går en tur. Måske hører du også til dem, der bedre kan tage information ind, hvis du er i bevægelse. Det kan også være, at du bare gerne vil gå lidt mere, og derfor mangler den rette underholdning. Her kan lydbøger også være helt fantastiske.

Der er også nogle mennesker, der bruger lydbøgerne som et alternativ til fjernsynet. Her kan du sætte eller lægge dig med en god lydbog, i stedet for at se fjernsyn. For nogle mennesker er det mere beroligende, fordi du ofte slapper af på en anden måde, når du læser, eller lytter til, en bog.

Hvis du rejser meget, kan lydbøger også hurtigt blive din bedste ven. Ofte er der en del ventetid, der skal fordrives under selve rejsetiden. Her kan lydbøger være et fantastisk middel til at få tiden til at gå hurtigere.

Der er intet rigtigt eller forkert valg. Det skal være sjovt for dig at lytte til lydbøger. Derfor skal du også finde det tidspunkt, hvor det passer dig bedst.

2: Find ud af hvilken genre du er til

Når du har fundet ud af, hvornår det bedst passer dig at lytte til lydbøger, skal du have fundet den rette bog. Måske læser du allerede i forvejen. I så fald har du muligvis fundet ud af, hvilken genre du foretrækker.

Det kan også være, at du er relativt ny inden for bøgernes verden. Nogle mennesker har lidt aversioner mod bøger, fordi de blev tvunget til at læse bøger i folkeskolen, som ikke sagde dem noget. Det er ærgerligt, fordi bøger indeholder så meget viden og glæde.

Hvis du hører til dem, der ikke just er bogbegejstret, bør du starte med en genre, som er enten spændende eller sjov. Det kan for eksempel være true crime, krimier eller komediebøger. Det er vigtigt, at bogen er relativ nem at komme igennem. På den måde får du hurtigt opbygget en succesoplevelse med at lytte til lydbøger. Det vil give dig blod på tanden i forhold til at lytte til flere.

Er du i stedet en garvet boglæser, vil du formentlig blive glad for at finde ud af, at de fleste bøger bliver indtalt i dag. Derfor bør du nemt og hurtigt kunne finde en bog, der er skrevet af enten din yndlingsforfatter. Eller som hører under den eller de genrer, som du foretrækker.

3: Find et abonnement, der passer til dine behov

Hvis du bliver glad for at lytte til lydbøger, er det en god idé at tegne et abonnement. Der findes nemlig flere udbydere, der tilbyder dig adgang til hundredevis af lydbøger mod et mindre månedligt gebyr. På den måde kan du undgå at selv skulle købe hvert enkelte bog. Du undgår også lange ventetider på biblioteket.

I stedet kan du blot gå ind på tjenesten og finde den bog, som du gerne vil læse, lige når det passer dig. Det er nemt og bekvemt.

Inden du tegner et abonnement, er det en god idé at afsøge markedet. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilke bøger de kan tilbyde. Blandt andet derfor tilbyder mange af dem også en prøveperiode. Her kan du både tjekke deres udvalg og funktioner. På den måde er der større sandsynlighed for, at du ender med det helt rette abonnement til netop dine behov.

4: Kom med i en bogklub

Nogle mennesker bliver mere motiverede, når de samarbejder med andre. Hvis du synes, at det er svært at blive ved med at finde på nye bøger, som du gerne vil læse, kan du overveje en bogklub.

I en bogklub mødes du med andre læseinteresserede. Her bliver der valgt hvilken bog I skal læse, hvorefter I læser den, og så diskuterer den. I nogle bogklubber skiftes man til at vælge en bog. I andre bogklubber får de derimod en professor eller anden litteraturkender til at udvælge bøgerne.

Når du er med i en bogklub, skal du ikke selv stå med ansvaret for at udvælge samtlige bøger, som du gerne vil lytte. Det er en stor fordel for mange. Derudover får du også mulighed for at diskutere bogen efterfølgende. På den måde kan du også høre andres perspektiv og fortolkning af bogen. Det er en meget spændende måde at læse, eller lytte, til litteratur på.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge

Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold: Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Når julegaveræset rigtig går i gang, så er der mange, der nok godt kan opleve lidt sved på panden. Der er nemlig mange, som har en masse gaver, der skal købes ind, inden juleaften nærmer sig, og det vil man jo helst gerne gøre så nemt, hurtigt og billigt som muligt. Nemt fordi det godt

kvinder køber tøj

Hvad har danske kvinder i fokus, når de køber nyt tøj?

Det er ikke alle kvinder, der har det samme i fokus, når de køber nyt tøj. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der går igen. En stor del af danske kvinder har nemlig fokus på de samme ting. Er du i tvivl om, hvad der egentlig er i