Modemagasinet Trenden

Hårfjerning med skraber, voks eller IPL-laser? Fordele og ulemper ved hver metode

Har du uønsket hårvækst på kroppen eller i ansigtet, som du gerne vil have fjernet, er du langt fra den eneste. For mange er uønsket hår anledning til usikkerhed i hverdagen. Kan du ikke forene dig med hårvæksten, findes der heldigvis en lang række smarte og mere eller mindre smertefri hårfjerningsmetoder – men hvilken passer bedst til dig?

Bliv klogere på 3 af metoderne i artiklen her, som dykker ned i fordelene og ulemperne med hårfjerning med skraber, voks og IPL-laser.

Barbering med skraber – et quick fix med et kortsigtet resultat

Hårfjerning med skraber er en af de ældste og mest almindelige metoder. Med skraberen slipper du hurtigt af med de uønskede hår, men kun i ganske kort tid ad gangen.

Når du barberer dig med en skraber, bør du altid blødgøre din hud inden, f.eks. ved at tage et varmt bad. Det reducerer risikoen for snit i huden. Brug også altid barberskum, gele eller andet, som hjælper skraberen med at glide nemmere. Husk desuden kun at anvende skarpe barberblade. Udskift skraberen efter maksimalt 7 barberinger.

Fordelene ved hårfjerning med skraber

Hårene fjernes hurtigt

Barbering med skraber er den hurtigste hårfjerningsmetode og er typisk også smertefri, hvis bladene er skarpe.

Du “kommer i bund”

En skarp skraber giver dig en tæt og glat barbering, da du kommer helt tæt på huden. Du får desuden en rar og let fornemmelse efter det sidste strøg.

Ulemperne ved hårfjerning med skraber

Et uholdbart resultat

Mange føler, at deres hud ikke er glat og hårfri i mere end to sekunder, før de begynder at mærke stubbe. Den mest irriterende ulempe ved barbering med skraber er nemlig det meget kortsigtede resultat. For at vedligeholde det glatte resultat kan du være nødsaget til at barbere dig flere gange ugentligt, hvilket kan være belastende for huden.

Irritation, røde knopper og snitsår

Har du følsom hud, skal du være ekstra påpasselig med barbering, da det kan irritere huden og give trælse røde knopper. Derudover er der også altid risiko for, at du skærer dig, da nogle områder er svære at barbere. Husk altid at barbere langs hårenes groretning for at irritere huden mindst muligt.

Voksbehandling – den smertefulde, men holdbare metode

Nogle gange må man lide for skønheden, og vælger du voks, skal du da også være forberedt på en vis smerte. Voksen rykker nemlig dine hår op med roden.

Du har mulighed for at vælge kold eller varm voks. Den kolde voks fås typisk som voksstrips, du kan bruge uden at forberede huden i større grad. Den varme voks skal til gengæld opvarmes, smøres på huden og derefter fjernes med strimler.

Fordelene ved voksbehandling

Hårfri i flere uger

Da voksen trækker hårene op med roden, får du hårfri hud i op til 4 uger alt efter graden af din hårvækst, hvilket får mange til at vælge denne metode.

Ulemperne ved voksbehandling

Det er smertefuldt

Voksbehandling er smertefuldt for de fleste. Dertil øges risikoen for indgroede hår desværre også.

Håret skal gro ud mellem hver behandling

Før du kan gentage en voksbehandling, skal du være okay med at lade håret gro ud i en periode. Hårene skal nemlig være mindst en halv centimeter lange, hvis du vil have det bedste resultat.

Hårfjerning med IPL-laser – den smertefri og permanente løsning

Til forskel fra de to nævnte metoder er hårfjerning med IPL-laser permanent.

Selvom “laser” indgår i navnet, er det faktisk ikke en laser, men “Intens Pulserende Lys”, som IPL er forkortelsen for. Det pulserende lys er filtreret, så bølgelængden påvirker hårenes pigment og afgiver så stor en mængde varmeenergi som muligt på meget kort tid, hvilket ødelægger hårsækkene. Lyset absorberes af hårsækkenes pigment eller melanin, som det også hedder. Det gør, at IPL er mere effektivt for kvinder med mørk hårvækst, fordi det indeholder mere melanin end lyst hår.

Som nævnt er en IPL-laser ikke en reel laser, da en lasers lys kun har én bølgelængde. IPL har derimod et bredt spekter af bølgelængder – en såkaldt Xenon-lyskilde. Bølgelængderne bliver filtreret, så din hud kun rammes af ønskede bølgelængder.

Fordelene ved IPL-hårfjerning

Du kan bruge metoden derhjemme

Længe har IPL været brugt som en behandlingsmetode på skønhedsklinikker, men i de senere år har den også fundet vej ind i private hjem. Du behøver altså ikke længere at få behandlingerne lavet på en klinik.

Det er ufarligt og smertefrit

IPL-hårfjerning er ikke farligt. Selvfølgelig skal du stadig være forsigtig med din IPL-laser og kun benytte den de steder, den er beregnet til. Langt de fleste lasere har et indbygget sikkerhedssystem, der vil stoppe lysets blink, hvis laseren ikke er i fuld kontakt med din hud.

Mange er desuden af den fejlagtige opfattelse, at varmen fra IPL gør ondt – det gør det ikke. Selvom man kan sige, at hårsækkene brænder, er det ikke noget, du kan mærke.

IPL-laserne til hjemmebrug er dertil mindre intense end skønhedsklinikkernes. Du kan derfor roligt anvende metoden hjemme hos dig selv, uanset om du er amatør eller professionel.

Ulemperne ved IPL-hårfjerning

Du bliver ikke hårfri med det samme

Når dine hårsække er ødelagt, dannes de ikke igen. Apparatet er dog ikke effektiv efter blot en enkelt anvendelse. Hårsække produceres nemlig i forskellige cyklusser, og du bør derfor bruge metoden regelmæssigt i minimum 12 uger for den fulde effekt.

Kræver flere behandlinger derhjemme

Da IPL til hjemmebrug er mindre kraftig, kræver det flere behandlinger at blive fri for de uønskede hår. Husk dog på, at du ikke betaler for behandlingerne, men kun for selve laseren.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge

Hav klimaet med i tankerne, når du renoverer dit køkken

Sponsoreret indhold: Hvis du står overfor en større eller mindre renovering af dit køkken, er der flere ting du kan overveje. Hvordan skal det se ud, hvilke materialer skal vælges, og hvad skal vægtes højest? Ofte behøver man ikke at udskifte alle dele i køkkenet, men man kan nøjes med at udskifte nogle få, essentielle

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Spar penge på årets julegaveindkøb under Black Week

Når julegaveræset rigtig går i gang, så er der mange, der nok godt kan opleve lidt sved på panden. Der er nemlig mange, som har en masse gaver, der skal købes ind, inden juleaften nærmer sig, og det vil man jo helst gerne gøre så nemt, hurtigt og billigt som muligt. Nemt fordi det godt

kvinder køber tøj

Hvad har danske kvinder i fokus, når de køber nyt tøj?

Det er ikke alle kvinder, der har det samme i fokus, når de køber nyt tøj. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der går igen. En stor del af danske kvinder har nemlig fokus på de samme ting. Er du i tvivl om, hvad der egentlig er i

Fire slags live underholdning du kan opleve derhjemme

Fire slags live underholdning du kan opleve derhjemme

Takket være internettet kan du nu få meget bedre underholdning derhjemme. Alt er blevet mere interaktivt, og det føles som om, at du har verden ved dine fingerspidser. Naturligvis er der underholdning, som er bedre end andet. Det kigger vi på nedenfor, hvor vi giver dig fire gode idéer til underholdning, som du kan opleve

Køb en julesweater med lys og lyd og bliv midtpunkt til julefrokosten

Køb en julesweater med lys og lyd og bliv midtpunkt til julefrokosten

Du er ikke ordentlig klar til jul, hvis ikke du har en rigtig grim julesweater at iføre dig til julefrokosten. Intet skriger julestemning som en julesweater med rensdyr, snemænd, lys eller små bjælder på. Sørg for at du bliver midtpunktet til alle højtidens julefrokoster med en mindeværdig julesweater, der kun kan få smil og grin frem på

Sådan finder du en flot kjole til juleaften til både piger og damer

Sådan finder du en flot kjole til juleaften til både piger og damer

Julen er en vigtig, hvis ikke den vigtigste, højtid for mange danskere, og det er der flere oversager til. For mange er julen den højtid, hvor man samles hele familien, ligger gamle problemer og lignende bag sig og fokusere på hyggen. Derfor er det også vigtigt, at julen er som den altid har været for

Sådan opnår du succes online med din webshop

Sådan opnår du succes online med din webshop

Alt viden du opnår om online kommunikation, IT og generelt digitale maskiner er en stor fordel. Flere folk bliver nysgerrige omkring brugen af internettet og det kan kun gavne specielt virksomheder på den lange bane. Det er begyndt at være en større trend at promovere for produkter og services online i nye nuancer igennem nye

Få inspiration til en unik og moderne indretning i hjemmet

Få inspiration til en unik og moderne indretning i hjemmet

Har du svært ved at få det moderne udtryk ind i dit hjem, eller ønsker du måske blot, at stilen bliver mere iøjnefaldende samt personlig? Så er du landet det helt rette sted. Indretning kan for mange være en tjørn i siden, også selvom man har en god ide, om hvordan hjemmet skal stå og