Hårfjerning med skraber, voks eller IPL-laser? Fordele og ulemper ved hver metode

Har du uønsket hårvækst på kroppen eller i ansigtet, som du gerne vil have fjernet, er du langt fra den eneste. For mange er uønsket hår anledning til usikkerhed i hverdagen. Kan du ikke forene dig med hårvæksten, findes der heldigvis en lang række smarte og mere eller mindre smertefri hårfjerningsmetoder – men hvilken passer bedst til dig?

Bliv klogere på 3 af metoderne i artiklen her, som dykker ned i fordelene og ulemperne med hårfjerning med skraber, voks og IPL-laser.

Barbering med skraber – et quick fix med et kortsigtet resultat

Hårfjerning med skraber er en af de ældste og mest almindelige metoder. Med skraberen slipper du hurtigt af med de uønskede hår, men kun i ganske kort tid ad gangen.

Når du barberer dig med en skraber, bør du altid blødgøre din hud inden, f.eks. ved at tage et varmt bad. Det reducerer risikoen for snit i huden. Brug også altid barberskum, gele eller andet, som hjælper skraberen med at glide nemmere. Husk desuden kun at anvende skarpe barberblade. Udskift skraberen efter maksimalt 7 barberinger.

Fordelene ved hårfjerning med skraber

Hårene fjernes hurtigt

Barbering med skraber er den hurtigste hårfjerningsmetode og er typisk også smertefri, hvis bladene er skarpe.

Du “kommer i bund”

En skarp skraber giver dig en tæt og glat barbering, da du kommer helt tæt på huden. Du får desuden en rar og let fornemmelse efter det sidste strøg.

Ulemperne ved hårfjerning med skraber

Et uholdbart resultat

Mange føler, at deres hud ikke er glat og hårfri i mere end to sekunder, før de begynder at mærke stubbe. Den mest irriterende ulempe ved barbering med skraber er nemlig det meget kortsigtede resultat. For at vedligeholde det glatte resultat kan du være nødsaget til at barbere dig flere gange ugentligt, hvilket kan være belastende for huden.

Irritation, røde knopper og snitsår

Har du følsom hud, skal du være ekstra påpasselig med barbering, da det kan irritere huden og give trælse røde knopper. Derudover er der også altid risiko for, at du skærer dig, da nogle områder er svære at barbere. Husk altid at barbere langs hårenes groretning for at irritere huden mindst muligt.

Voksbehandling – den smertefulde, men holdbare metode

Nogle gange må man lide for skønheden, og vælger du voks, skal du da også være forberedt på en vis smerte. Voksen rykker nemlig dine hår op med roden.

Du har mulighed for at vælge kold eller varm voks. Den kolde voks fås typisk som voksstrips, du kan bruge uden at forberede huden i større grad. Den varme voks skal til gengæld opvarmes, smøres på huden og derefter fjernes med strimler.

Fordelene ved voksbehandling

Hårfri i flere uger

Da voksen trækker hårene op med roden, får du hårfri hud i op til 4 uger alt efter graden af din hårvækst, hvilket får mange til at vælge denne metode.

Ulemperne ved voksbehandling

Det er smertefuldt

Voksbehandling er smertefuldt for de fleste. Dertil øges risikoen for indgroede hår desværre også.

Håret skal gro ud mellem hver behandling

Før du kan gentage en voksbehandling, skal du være okay med at lade håret gro ud i en periode. Hårene skal nemlig være mindst en halv centimeter lange, hvis du vil have det bedste resultat.

Hårfjerning med IPL-laser – den smertefri og permanente løsning

Til forskel fra de to nævnte metoder er hårfjerning med IPL-laser permanent.

Selvom “laser” indgår i navnet, er det faktisk ikke en laser, men “Intens Pulserende Lys”, som IPL er forkortelsen for. Det pulserende lys er filtreret, så bølgelængden påvirker hårenes pigment og afgiver så stor en mængde varmeenergi som muligt på meget kort tid, hvilket ødelægger hårsækkene. Lyset absorberes af hårsækkenes pigment eller melanin, som det også hedder. Det gør, at IPL er mere effektivt for kvinder med mørk hårvækst, fordi det indeholder mere melanin end lyst hår.

Som nævnt er en IPL-laser ikke en reel laser, da en lasers lys kun har én bølgelængde. IPL har derimod et bredt spekter af bølgelængder – en såkaldt Xenon-lyskilde. Bølgelængderne bliver filtreret, så din hud kun rammes af ønskede bølgelængder.

Fordelene ved IPL-hårfjerning

Du kan bruge metoden derhjemme

Længe har IPL været brugt som en behandlingsmetode på skønhedsklinikker, men i de senere år har den også fundet vej ind i private hjem. Du behøver altså ikke længere at få behandlingerne lavet på en klinik.

Det er ufarligt og smertefrit

IPL-hårfjerning er ikke farligt. Selvfølgelig skal du stadig være forsigtig med din IPL-laser og kun benytte den de steder, den er beregnet til. Langt de fleste lasere har et indbygget sikkerhedssystem, der vil stoppe lysets blink, hvis laseren ikke er i fuld kontakt med din hud.

Mange er desuden af den fejlagtige opfattelse, at varmen fra IPL gør ondt – det gør det ikke. Selvom man kan sige, at hårsækkene brænder, er det ikke noget, du kan mærke.

IPL-laserne til hjemmebrug er dertil mindre intense end skønhedsklinikkernes. Du kan derfor roligt anvende metoden hjemme hos dig selv, uanset om du er amatør eller professionel.

Ulemperne ved IPL-hårfjerning

Du bliver ikke hårfri med det samme

Når dine hårsække er ødelagt, dannes de ikke igen. Apparatet er dog ikke effektiv efter blot en enkelt anvendelse. Hårsække produceres nemlig i forskellige cyklusser, og du bør derfor bruge metoden regelmæssigt i minimum 12 uger for den fulde effekt.

Kræver flere behandlinger derhjemme

Da IPL til hjemmebrug er mindre kraftig, kræver det flere behandlinger at blive fri for de uønskede hår. Husk dog på, at du ikke betaler for behandlingerne, men kun for selve laseren.

Facebook
Twitter
Pinterest
Reddit
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

6 gode gaveideer til hende der elsker tøj og mode

6 gode gaveideer til hende der elsker tøj og mode

Når man skal finde på en god gave til en person, som man holder meget af, så er det altid en ret god tommelfingerregel at vælge en gave ud fra det, de interesserer sig for. Det kunne eksempelvis være fodbold, kreative ting – eller måske noget som mode, som rigtig mange gå op i for

10 Virtuelle Aktiviteter Til At Bekæmpe Kedsomhed

10 Virtuelle Aktiviteter Til At Bekæmpe Kedsomhed

Underholdingen har ingen ende, når du er online på internettet. Du ved sikkert allerede, at du har et hav af muligheder for at undgå at kede dig. Alligevel kan det være, at du mangler idéer til at komme i gang. Her kommer vi ind i billedet, og nedenfor kan du få ti gode tips til

Kontorstole til modeentusiaster

Kontorstole til modeentusiaster: 10 bud på stilfulde og funktionelle stole

Det handler både om god stil, komfort og det praktiske, når man skal vælge sig en ny kontorstol. Mange kontorstole kan komme til at se store og kluntede ud, og det ødelægger den gode stil i ens moderigtige hjem. Derfor er der mange som leder med lys og lygte efter en kontorstol, som både ser ordentlig

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

Har du prøvet lydbøger? Sådan kommer du i gang i 4 nemme trin

En trend der virkelig har overtaget Danmark, er lydbøger. Der er utroligt mange folk, der er begyndt at lytte til bøger. Enten i stedet for at læse dem eller som supplement hertil. For mange mennesker er det nemmere at lytte til en lydbog. Det kan du for eksempel gøre, mens du kører bil til og

Valg af bedste gamer stol hvad er vigtigt

Tips til dig – Vælg en god gamer stol

Før i tiden var gaming noget, der blev set ned på. Det var grelle tilfælde af teenagefyre der aldrig blev voksne, og som låste sig inde på værelset og spillede hele natten. I dag er der flere og flere, som slapper af med gaming, uden det behøver være et tabu. Og der er endda mange

Vil du gerne starte din egen modeblog

Vil du gerne starte din egen modeblog? Sådan kommer du i gang

Er du en modeentusiast, der ønsker at dele dine stiltips og råd med verden? At oprette en modeblog er den perfekte måde at gøre netop det på! Selvom det kan virke som en skræmmende opgave, kan du med de rigtige trin hurtigt få din egen modeblog i gang. I denne artikel vil vi lede dig

Styling af de yderste lag tøj og komfort inde på huden

Dette indhold er sponsoreret Hvem siger, at det er umuligt være blødt og lækkert klædt på og samtidig ligne en, der er med til Copenhagen Fashion Week! Det er i hvert fald ikke dig. Specielt ikke, når du går i tøj fra Copenhagen Bamboo, som laver tøj, der får dig til at tænke på angorakaniner og

Hvilket tøj skal man have i den perfekte basisgarderobe?

Moden skifter hver sæson og følger man slavisk de seneste trends og anmeldelser, kan man hurtigt dræne både bankkontoen og skabspladsen. Men hvad er alternativet? En klassisk stil og en basisgarderobe med alsidige tøjstykker, der kan anvendes i mange sammenhænge, og i mange år! Selvom der bogstaveligt talt er en verden af muligheder at vælge