Modemagasinet Trenden

Gør haven sommerklar med disse 8 nemme råd

Sponsoreret indhold:

Det er blevet forår, og solens stråler er begyndt at oplyse danskernes haver. Det betyder, at sommeren snart banker på døren, og derfor er det nu, at man skal i gang i haven, så den er klar til at blive nydt til fulde, når temperaturerne stiger.

Her er der samlet 8 råd, så man nemt og hurtigt kan få gjort haven sommerklar. Det er nemlig allerede nu dejligt at gå i haven, og man kan nemt få mange timer til at gå med havearbejdet i den spæde forårssol.

Fjern døde planter og grene

Når forårets solstråler endelig strækker sig over ens have, så er det et oplagt tidspunkt at få fjernet havens døde planter og grene. Træer, buske og blomster skal have plads til at gro, og derfor skal døde grene og planter fjernes. Det giver samtidig et meget mere overskueligt indtryk af haven, når der ikke ligger døde og visne planter overalt.

Genopfrisk havemøblernes maling

Den kolde og våde vinter kan være hård mod havemøblerne, og derfor er foråret det oplagte tidspunkt at få frisket havemøblernes maling op. Nymalede møbler ser fantastiske ud i forårssolen, og samtidig er det et oplagt tidspunkt at overveje nye og spændende farver til ens havemøbler på. Man kan med fordel overveje sarte og lyse farver som fx babyblå eller pink til ens havemøbler for et super sommerligt look.

Få renset terrassen for alger og mos

Når foråret står for døren, så bliver det fristende at rykke ud på terrassen for at nyde sin kaffe om morgenen, men det kræver en ren terrasse for virkelig at kunne nyde forårets solstråler. Er ens fliser plaget af grønne alger, så vil det være en rigtig god idé, at give terrassen en algebehandling, så fliserne bliver rene og algevæksten slås ned. Det giver en indbydende og lækker terrasse, som er klar til sommeren. Samtidig vil regelmæssige fliserensninger være med til at holde alger og mos i skak, så terrassen ikke bliver lige så hårdt ramt i fremtiden.

Sørg for mad til havens fugle

Forår er lig med fuglekvidder, for det er nu, at de danske fugle begynder at vende tilbage til haverne. Man kan med fordel sørge for at have fuglefoder klar til de små fugle, så de bliver i haven. Fuglefoderet kan man lave selv af en blanding af solsikkefrø, kokosfedt og æblestykker.

Fyld lageret af puder og tæpper

Det kan være fristende at sætte sig ud på sin sommerklare terrasse efter en fliserensning, men forårets sol er dog ikke altid helt varm nok. Derfor kan man med fordel lige få fyldt lageret af forskellige puder og tæpper, som man kan svøbe sig i, når man sidder med morgenkaffen i en havestol på terrassen.

Hæng lyskæder op i træer og på terrassen

Man kan nemt skabe en utrolig hyggelig og sommerlig atmosfære i haven, hvis man investerer i et par lyskæder. Disse kan hænges op i fx træernes grene eller i espalieret for et hyggeligt indslag i havens indretning. Man behøver selvfølgelig ikke at holde sig til klassiske hvide pærer, for farvede pærer kan give et nærmest sydligt præg til ens have.

Plant forårets blomster i kreative krukker

Ønsker man at friske haven op, kan man med fordel være lidt kreativ med de potter og krukker, som forårets og den tidlige sommers planter plantes i. Man kan fx lave arrangementer af planter, der er plantet i alt fra hyggelige metal vandkander til træsko, der hænges på ydervæggene.

Skab hyggelige hjørner i haven

Når sommeren snart banker på døren, så er der mange danskere, som bruger al deres fritid i haven. Haven danner rammerne om de hyggelige stunder, og derfor giver det mening at lave områder i haven, som bare indbyder til hygge. Man kan altså med fordel allerede i det tidlige forår planlægge hvilke områder af haven, som kan laves om til hyggelige hjørner med flotte og afskærmende planter, bænke at sidde på og ophængte lyskæder i træerne.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt

Gør haven sommerklar med disse 8 nemme råd

Sponsoreret indhold: Det er blevet forår, og solens stråler er begyndt at oplyse danskernes haver. Det betyder, at sommeren snart banker på døren, og derfor er det nu, at man skal i gang i haven, så den er klar til at blive nydt til fulde, når temperaturerne stiger. Her er der samlet 8 råd, så