Find den rigtige flyverdragt?

Find den rigtige flyverdragt?

Find den rigtige flyverdragt? Hvis du søger en ny flyverdragt til barnet, er du nok stødt på problemet med at overskue udvalget. hvad og hvilke ting skal du tage højde for i forhold til at vælge den rigtige og gode flyverdragt.

Markedet byder på mange brands og forskellig kvalitet. Derfor har vi fundet frem til et par gode tips til hvordan du finder en flyverdragt til dit barn eller børn

Hvordan finder du den rigtige flyverdragt?

 • Det er vigtigt at finde en flyverdragt som drengen eller pigen kan bevæge sig i. Du finder mange gode flyverdragter som afløser til f.eks.

  Mikk-Line termotøjet når det bliver koldt og frostvejr.

  Udover bevægelsesfriheden, er børn ofte fysiske aktive. Børn sidder, falder, glider på numsen og det kræver en slidstærk flyverdragt.

  Mange flyverdragter kommer heldigvis med ekstra slidlag på knæ og bag. Det er nemlig på disse områder, at der kommer mest slid under leg. Helt ligesom det primære formål selvfølgelig er at holde barnet varm og tør, hvilket kræver god foring og en flyverdragt der er vandtæt.

  Når du kigger på de forskellige modeller, så tag højde for følgende ting inden du vælger dragten

  Prøv dragten

  Det bedste vil være, hvis du kan få barnet til at prøve dragten.

  Gå eventuelt i Babysam eller andet sted, så du kan vurderer om det respektive mærke føles rigtigt. Og om det er en dragt, hvor barnet kan vokse i henover vinteren

  Rummelig

  Find en dragt der hverken er for løs eller for stram. Der skal være plads til forskelligt tøj indenunder samtidig med at barnet skal kunne bevæge sig i flyverdragten. Flyverdragten må heller ikke blive for stor i størrelsen, for så risikerer barnet at fryse og blive for kold.

  Vind, vandtæt og lukninger

  Flyverdragten skal holde dit barn tør og varm. Her gælder det om at have god vandsøjletryk som sikrer mod gennemtrængning af vand.

  Helt ligesom elastik der holder ærme og ben tæt, så vandet ikke trænger indunder når barnet giver den gas under leg. Hvor også en elastik af gummi til holde barnets vinterstøvler og flyverdragt sammen, så flyverdragtens ben ikke skrider opad støvlen og blotter barnets ben

  Kan selv

  Den perfekte flyverdragt er dèn, som dit barn selv kan tage på. Her er alderen selvfølgelig afgørende. Den 2 årige pige eller dreng kan nok ikke selv tage en flyverdragt på alene, ligegyldigt hvilket flyverdragt du vælger.

  Til de ældre børn er det vigtigt med nem lynlås, trykknapper og eventuelt velcro lukninger

  Sikkerhed

  Der findes heldigvis ikke så mange flyverdragter med alle mulige tåbelige hætter og snore, som der gjorde før i tiden. Tjek dog stadig om der er uhensigtsmæssige ting der kan hænge fast i træer, legehuse og andet. Reflekser er også nødvendigt. Hvis der allerede er reflekser på dragten som på de fleste Mikk-Line flyverdragter, så er det et plus i bogen.

  Tørretumbler

  Det er selvfølgelig ikke et krav der har noget med barnet at gøre, men det er dog rart med en dragt der kan tørres hurtigt efter vask. Vandtæthed er ikke noget du må ødelægge i dragten. Og her skal dragten kunne klare en tørretumbler for at beholde sin styrke.
 • Relaterede indlæg: