Det er vigtigt at du passer på dit indeklima

Det er vigtigt at du passer på dit indeklima

Det skaber øget livskvalitet, når du har et godt indeklima. Dette er fordi et godt indeklima, har en stor effekt på dit daglige velbefindende. De fleste af os opholder os alt fra 80%-90% af tiden indendørs, her findes der støv, rengøringsmidler og partikler fra for eksempel stearinlys, som er en medfaktor i dårligt indeklima. Der er mange måder hvorpå du kan skabe et sundt indeklima, i denne artikel giver vi råd til, hvordan du kan skabe det

Hvordan kan du forbedre dit indeklima

Først og fremmest kan stueplanter, have en god og sund effekt på dit indeklima. Ydermere er det vigtigt, at du lufter regelmæssigt ud. Et sundt indeklima omfatter også, at der er den rette temperatur. Er der for koldt, kan du risikere at blive syg.

Det er derfor en god idé for dig, at varme dit hjem op til en passende temperatur. Pas på med at bruge stearinlys til dette, da de fleste stearinlys og for meget brug af dem kan skabe et dårligt indeklima.

Selvom det er koldt, er det stadig vigtigt at lufte ud, du kan med fordel gøre det når du ikke er hjemme. Hvis du ønsker at gøre en forskel for varmen i dit hjem samtidig med at du sparer på varmeregningen, kan tæpper gøre en stor forskel. Investere du i tæpper mindsker du også risikoen for, at der bliver fodkoldt. I sommerperioden er det vigtigt at temperaturen i dit hjem ikke bliver for varm, dette kan medføre ubehag og i værste fald dehydrering.

Du kan sænke temperaturen med mørke gardiner, da de skærmer for solen og de varme stråler. Ydermere kan du bruge en luftkøler, da den både kan køle, affugte og rense dit indeklima.

Det er derfor en oplagt mulighed til dig der ønsker et bedre indeklima

Hvorfor det er så vigtigt med et sundt indeklima

Et husholdningsapparat man ser i stort set alle husstande, er en tårnventilator.

Dette er klart også en god mulighed for at holde temperaturen nede og gøre de varme sommerdage udholdelige.

I sammenligning med luftkøleren renser en tårnventilator ikke luften, men den giver samtidig heller ikke en fugtig brise. En luftkøler giver en mere naturlig afkøling af rummet, hvor en tårnventilator kan give en mere lind strøm af luft. Så på de ekstremt varme sommerdage, er en tårnventilator klart at foretrække. Tårnventilatoren sørger for en god luftcirkulation i rummet, hvilket er fordelagtigt for dig der ønsker bedre indeklima.

Dette er dog med forudsæt for at dit hjem, er rengjort og så støvfrit som muligt, da du ellers kan risikere at dit indeklima bliver dårligere, da støvpartikler vil blive slynget rundt i den luft du indånder. Hvis du sørger for et godt indeklima i dit hjem, slipper du også for gener som, træthed, svimmelhed irritation i øjne, kvalme og hovedpine.

Et længerevarende dårligt indeklima kan i ende ud i, at du får gener som allergi og astma, i værste fald kan det være en faktor for om du risikere at få kræft eller hjerte-kar-sygdomme.

Det er derfor vigtigt, at du har fokus på at dit hjem har et sundt indeklima

Relaterede indlæg: