Danskernes favorit – vi er en sneakers-kultur

Danskernes favorit – vi er en sneakers-kultur

I Danmark har vi flair for design og kvalitet, og man ser ikke mange danskere, der er klar til at skifte Arne Jacobsen ud med kinesisk import eller europæisk craftsmanship ud med noname produkter fra Indonesien. Sådan er vi ikke indrettet som folkefærd, og på grund af vores forholdsvis høje velstand, er vi kun blevet endnu mere opmærksomme på den gode kvalitet og de rigtige mærker.

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvordan danskerne vælger at beklæde sine fødder, og hvordan man som nation har taget en type fodtøj så nær, at man faktisk kan have svært ved at se meget andet vandre rundt i de danske gader

Sneakers til alle

Der er en skotype, som alle danskere har i deres garderobe, nemlig sneakers. Uanset om vi skriver vinter, efterår eller sommer, har vi det med at favorisere den simple og behagelige sko, og vi har faktisk formået at tilpasse den, således at den efterhånden kan bruges til nærmest enhver lejlighed – såvel bryllup som sportsaktivitet.

Det betyder også, at man rundt omkring i landet ser flere og flere dansk-designede sko, som bærer den helt unikke danske simplicitet, og faktisk er det helt umuligt at se forskel fra disse og de produkter, der bliver designet og produceret af store internationale virksomheder, som har produceret sko i flere årtier.

Et eksempel kunne være det danske brand, ET AL, som har eksisteret i godt 5 år.

Virksomheden slår sig på dansk design og italiensk kvalitet – og det er netop dét, som den klassiske danske forbruger så ivrigt hungrer efter, når han eller hun går ned i den lokale tøjbutik for at finde nye sko til garderoben.

Hos flere af disse virksomheder handler man næsten udelukkende med sneakers, idet man godt ved, at det er dét, som forbrugerne går målrettet efter, og selvom man ofte vælger at inddrage nogle enkelte bestseller-støvler og lignende til vinteren, er der ingen grænser for, hvornår man kan sælge sin helårlige kollektion af sneakers

Højere priser afskrækker ikke

Prissætningen af de danske modesko er ikke i sig selv sammenlignelig med flere af de store internationale selskaber, da man helt overlagt har valgt at prissætte de danske designs en smule højere. Men for danskeren er det ikke noget, der betyder noget, for hvorfor ikke give lidt ekstra, hvis det så betyder, at man får et produkt af dansk kvalitet og design?

Relaterede indlæg: