Bambus i sengetøj er det nyeste hit til soveværelset

Bambus i sengetøj er det nyeste hit til soveværelset

Det er meget oppe i tiden, at man skal passe på sig selv og sin nattesøvn. Det er om natten, at hele kroppen restituerer og lader op til den travle hverdag, som de fleste danskere udlever. Sammen med nattesøvnen er der derfor også kommet et større fokus på, hvordan man så faciliterer og giver de bedste muligheder for at få den så vigtige søvn på bedst mulig vis, og den seneste nye trend er bambus sengetøj. Bambus sengetøj har nemlig rigtig mange forskellige fine egenskaber både i forhold til kroppen og til miljøet.

Samtidig er det blødt og luksuriøst sengetøj, som man kan forkæle sig selv med og samtidig have god samvittighed, fordi bambus sengetøj har et væld af gode egenskaber, og man på denne måde tager rigtig godt vare på sig selv. Man giver sig selv den bedste forudsætning for en sund og givende nattesøvn

Bambus sengetøj er skånsomt for allergikere

Det kan være en rigtig god idé at overveje at sove med bambussengetøj, hvis man er allergiker eller blot har tendens til at have irriteret eller meget sart hud. Der kan samle sig alverdens urenheder i sengetøj, som man sover meget med, og mest almindeligt er husstøvmider, som særligt samler sig i store mængder i sengetøj af bomuld og polyester. Dette kan være ganske hæmmende for folk med allergi – og her kommer bambus sengetøj således på banen som et rigtig godt alternativ.

Bambus sengetøj er ikke så modtageligt for husstøvmider, og det har stor antibakteriel kvalitet, som derfor i høj grad er med til at holde bakterierne på afstand.

Derudover er bambus sengetøj også sved- og lugtabsorberende, og hvis man har tendens til problemer med nattesved og lugtgener, kan det derfor også være en stor hjælp og lettelse at sove med bambus sengetøj.

Her vil det nemlig slet ikke være til gene, som det kan blive det i sengetøj af et andet og mere syntetisk materiale

Et slag for miljøet – bambus sengetøj er det naturlige valg

Bambus sengetøj er ikke blot godt for kroppen men også for miljøet. Man træffer altså et godt valg på begge fronter, når man vælger at købe og at sove med bambus sengetøj.

Bambus er et naturligt råmateriale fra de asiatiske tropiske områder, og det behøver heller ikke kunstgødning eller sprøjtemidler for at vokse hurtigt og sundt.

Man kan altså utroligt hurtigt høste en hel masse bambus på bæredygtig vis, og derfor er det også utrolig smart at fremstille andre materialer, såsom sengetøj, af bambus. Dertil kommer så også alle de kvaliteter, som bambus som materiale har, ligesom det blev beskrevet i det ovenstående afsnit. Bambus sengetøj er altså værd at overveje.

Hvis man trænger til at tage endnu mere vare på sin krop, enten på grund af allergier eller blot af lyst til at prøve noget nyt og sundere.

Eller hvis man bekymrer sig om miljøet og de materialer, der forbruges, og man gerne vil slå et slag for den bæredygtige produktion

Relaterede indlæg: