Modemagasinet Trenden

Bæredygtig energi i husstanden trender

Alle har hørt tale om bæredygtig energi. Måske også om pillefyr, solceller og fossile brændstoffer, men hvordan er det nu lige det hænger sammen? Bæredygtig energi hedder sådan, fordi den kilde, der bruges til at udvinde energien, ikke udtømmes.

Har du for eksempel investeret i solceller på taget eller som en lampe i jorden, stammer energien derfra fra solen. Solen bliver ikke bare sådan brugt op, og derfor er energien bæredygtig.

Og bæredygtighed er noget af det, der er virkelig hot for tiden.

Særligt når det gælder køb af hus eller ombygning deraf, er bæredygtighed en topprioritet for mange.

Og det er godt nyt for os alle. Dem, der køber huse lige nu, er typisk yngre par med børn.

Det er også typisk de yngre, der kaster sig ud i at bygge huset om. Viden om bæredygtig energi og vigtigheden af, at den vinder indpas, er forholdsvis ny, og det tager tid, før denne viden spreder sig til, og accepteres, af hele befolkningen. Det er derfor ikke underligt, at det er de unge, der er bannerførere på området. Og når mange unge gør en bestemt ting, udvikler det sig hurtigt til en trend!

Hvorfor bæredygtig energi?

Hvorfor egentlig investere i pillefyr og solceller? Det fungerer jo udmærket blot at trykke på kontakten eller dreje på termostaten uden at tænke nærmere over, hvorfor og hvordan det virker.

Fordi oliepriserne er steget, er et pillefyr billigere i drift end det gamle oliefyr. Varmeudgifterne bliver faktisk omkring 60 pct.

mindre, hvis du udskifter oliefyret med et pillefyr. Derudover er pillefyret naturligvis bedre for miljøet, og passer faktisk sig selv, når du har fyldt piller på.

Pillerne vil da vandre fra magasinet til kedlen, når det er nødvendigt. Derved betaler du også kun for det, du bruger.

Du kan læse mere om pillefyr her. Solceller fungerer, som navnet antyder, pga.

solens lys.

Det er altså ikke solens stråler, der er afgørende for, om du har varmt vand eller lys i huset, men selve sollyset.

Det er en ret væsentlig information, når man bor i et solfattigt land som Danmark. Ligesom med pillefyret, kan du spare penge på at skifte til solcelleenergi, fordi du ved at installere din egen energikilde, kan blive uafhængig af de stadig stigende elpriser. Solcelleanlæg er relativt dyre at anskaffe, og skal installeres af en professionel, men der er ingen tvivl om, at de er vejen frem.

Alt de kræver for at blive ved med at fungere, er en solcellevask, og det er nok at vaske dem 1-2 gange årligt

Research og spar penge

Som med alt andet, bør man gøre sit forarbejde ordentligt, inden man investerer. Særligt når det gælder større poster som fx anskaffelse af et pillefyr eller et solcelleanlæg.

Google er din bedste ven, ligesom du heller ikke bør tøve med at benytte dig af dit netværk.

Du kender garanteret én, der kender én, der selv har pillefyr eller solcelleanlæg, eller ved, hvor du kan få dem i høj kvalitet til billige penge

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

den perfekte kop kaffe

3 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Kaffe er efterhånden en gammel drik, men samtidig har den aldrig været mere populær end lige nu. Det skyldes måske, at der i dag er et væld af forskellige måder at lave sin kaffe. Hvordan man gør afhænger derfor rigtig meget af smag, men der findes helt klart også rigtige og forkerte måder at gribe

Kiropraktoren er til for at hjælpe: 6 gode grunde til at besøge kiropraktoren

Sponsoreret indhold: Danskerne er heldigvis vilde med at tage til kiropraktoren, men der findes stadig en del, som har en vis skepsis overfor kiropraktorens arbejde. Dette er der dog ingen grund til, for en kiropraktor kan hjælpe med et væld af forskellige problematikker, der kan volde frustrationer i hverdagen. Kiropraktorers uddannelse kvalificerer dem nemlig til

Hvilke beautyprodukter trender lige nu?

Sponsoreret indhold: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/ Hvis man går op i sin hudpleje, holder man sig højst sandsynligt også opdateret hvad angår de nyeste skønhedsprodukter og trends inden for hudpleje. At pleje sin hud på den mest optimale måde for netop den hudtype man har, hvordan vejret er og hvor man er i sit liv kan være noget

Gode råd og tips til at indrette stuen optimalt

Sponsoreret indhold: Stuen er selvfølgelig et af de rum, som danskerne opholder sig mest i, og derfor er det utrolig vigtigt, at stuen fremstår som et rum, hvor man har lyst til at være. Det kan dog være svært at ramme plet med indretningen, hvis man ikke har gjort sig de store tanker på forhånd.

Nu er danskerne begyndt at rejse igen

Sponsoreret indhold: Det har været nogle lange og seje år med coronanedlukninger af flere omgange og strenge restriktioner. Men endelig ser det ud til, at Covid-19 pandemien er på retræten, og det nyder danskerne godt af. Det kan man blandt andet se på rejsebranchen, som i øjeblikket oplever en markant stigning i efterspørgslen på ferier

Webshop med udsalg og billige kjoler.

Sponsoreret indhold: Hvis du er en plus size-kvinde, så ved du, at det kan være en udfordring at finde stilfuldt tøj. De fleste butikker fører ikke tøj i din størrelse, og de butikker, der gør, har ofte meget begrænsede muligheder. Det kan gøre det svært at finde tøj, der får dig til at se godt