3 tips til at have overnattende gæster i en lille lejlighed

3 tips til at have overnattende gæster i en lille lejlighed

Bor du småt, men vil du gerne have gæster på besøg? Det kan eksempelvis være veninderne efter en hyggelig dag med shopping, eller det kan være familiemedlemmer.

Det kan være svært at finde plads, men det er ikke umuligt med lidt god vilje og et par smarte tricks i baghånden.

Nedenfor finder du tre tips til, hvordan du kan have overnattende gæster i en lille lejlighed

1. Vælg en sovesofa

Tager du tit på shoppeture med veninderne, som overnatter hos dig efterfølgende, eller har du med jævne mellemrum overnattende familiemedlemmer på besøg? Så kan en sovesofa være et godt valg.

Her får du nemlig et møbel, som kan fungere som en ganske almindelig sofa i det daglige, men som kan foldes ud og forvandles til en seng, når der er behov for det.

I dag kan man få rigtig pæne og gode sovesofaer, som både er behagelige at sidde i, og som føles som en almindelig seng at sove i. Det at investere i en sovesofa kan dog være lidt meget bare for at kunne holde en shoppedag med vennerne og efterfølgende overnatning, men sker det oftere, at du har overnattende gæster, kan sådan et køb som sagt godt betale sig

2. Invester i en foldemadras

Har du ikke nødvendigvis planer om ofte at have overnattende gæster, er der ikke plads i lejligheden til en sovesofa, eller ligger en sovesofa uden for dit budget, er en foldemadras et godt alternativ.

En foldemadras er – som navnet antyder – en madras, der kan foldes sammen.

Det betyder, at den kan pakkes væk og fylder relativt lidt, når den ikke bruges.

Den kan eksempelvis opbevares i et kælderrum, hvis du har sådan et tilknyttet til din lejlighed.

Der findes mange forskellige foldemadrasser, og man kan i dag får varianter, der både er pæne at se på og behagelige at ligge på.

De kan redes op som en almindelig seng og kan være et behageligt og hyggeligt sted at overnatte for dine gæster

3. Byg en hems

Her er der også tale om en mere permanent – og dyrere – løsning. Dette forslag er nok mest til dig, der ikke kun ønsker mere plads til overnattende gæster, men som også ønsker mere plads i lejligheden generelt. Dette kan nemlig opnås ved at bygge en hems.

En hems er en indskudt etage eller afsats, som placeres under loftet.

Den kan laves, så der bare er plads til en enkelt soveplads eller to, eller den kan laves større, hvis man har behov for det.

Det fungerer naturligvis bedst med en hems i rum, hvor der er højt til loftet.

Her kan den til gengæld tjene som værdifuld ekstra plads – både til overnattende gæster og i det daglige. Det kan dog være en relativt dyr fornøjelse at få lavet en hems, og det kræver også, at der måde er højt til loftet, og at du må bygge i den lejlighed, du bor i.

Det er eksempelvis ikke tilfældet i en lejebolig

Relaterede indlæg: